Παραιτήθηκε ο Σταύρος Μπαλάσκας από το Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Υ.

Αντί να παραιτηθεί για τις συμβουλές που έδινε σε επίδοξους γυναικοκτόνους, παραιτήθηκε για συνδικαλιστικούς λόγους.

NewsRoom 24/06/2021 | 14:38

Μέσα από ανακοίνωσή στα social media, ο Σταύρος Μπαλάσκας έκανε γνωστό ότι υπέβαλε την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σχετικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Ο γνωστός συνδικαλιστής για τον οποίο εκκρεμεί ΕΔΕ που διέταξε το αρχηγείο της Ελλάς μετά από την εξοργιστική προσπάθεια του ίδιου να συμβουλεύσει on air τους επίδοξους γυναικοκτόνους για το ποιές είναι αυτές οι κινήσεις που θα τους κάνουν να έχουν μικρότερες ποινές αφού σκοτώσουν μια γυναίκα, σήμερα κατέθεσε την παραίτησή του από την ΠΟΑΣΥ για συνδικαλιστικούς λόγους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παραίτησής του:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι δηλώνω απηυδισμένος απογοητευμένος και δυστυχώς συνδικαλιστικά έκπληκτος από τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης του κυρίου Γερακαράκου. Επιθυμώ δε να γνωρίζετε πως αποδέχομαι πλήρως την ενοχή μου για την συνδικαλιστική του ύπαρξη στην Προεδρία της ΠΟΑΣΥ όπως και άλλοι πολλοί μετανιωμένοι και αυτοί βεβαίως.

Κατόπιν επανειλημμένων προσωπικών επιθέσεων και συνεχείς απόπειρες διαπόμπευσης εκ μέρους της διοίκησης της ΠΟΑΣΥ με αποτέλεσμα δυστυχώς σοβαρών κινδύνων για την ασφάλεια την δίκη μου και της οικογένειας μου από ακραίες ομάδες που για μια ακόμα φορά επιτέθηκαν στο σπιτι που διαμένουν τα παιδιά μου δημιουργώντας τους αναίτια τρόμο και ταραχή αποφάσισα σήμερα να δηλώσω την παραίτηση μου από το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

Αδυνατώ πια να συμμετέχω σε συνδικαλιστικό όργανο στο οποία προεδρεύει ο κυριος αυτός και η κλειστή του ομαδα και προπαντώς με τον τρόπο που το κάνουν.Έτσι και αλλιώς δεν αποτελεί περίοδος θητείας απο τον περασμένο Οκτώβριο αλλά προϊόν παράτασης λόγο Covid-19. Παραμένω βεβαίως ενεργός συνδικαλιστικά και αστυνομικά ακομμάτιστος και μάχιμος πάντα υπό την σκέπη των εκατοντάδων ψήφων του αστυνομικού
κόσμου που με εξέλεξε.

Επιλέγω και επανακάμπτω πλήρως στα καθήκοντα μου στην άμεση δραση δίπλα στον συνάδελφο αρνούμενος πια τις απαλλαγές από την εργασία.Θα δώσω και την ρανίδα μου για να ηττηθεί και να συντριφτεί η γνωστή παρέα κάτω από το βάρος της συνδικαλιστικής ανικανότητας τους και το στίγμα των παράνομων διώξεων που θέλουν να εγκαθιδρύσουν στο κίνημα αποβάλλοντας με παράνομες φασιστικές και ακραίες συνοπτικές διαδικασίες σε όποιους δεν τους είναι αρεστοί η αισθάνονται πως είναι αρκετά δυνατοί να τους πολεμήσουν.Διατηρώ ακέραια την ελπίδα μου μόνο στους νέους πια συναδέλφους.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον ποινικολόγο κύριο Καπερνάρο που τους τους ακύρωσε εν τοις πράγμασι όταν πραξικοπηματικά αποπειράθηκαν να με διαγράψουν μα δεν το κατάφεραν και ηττήθηκαν από την νομολογία μέσα στην ίδια τους την έδρα.
Απίστευτοι και αδίστακτοι όντως. Ακόμα ευχαριστώ τους κυρίους Καλιακμάνη, Μάγγα και Δεληγεώργη για την μοναδική και αντικειμενική τους άποψη πως όλα όσα διαδραματίζονταν ήταν καταφανώς παράνομα και εξωφρενικά και αποσκοπούσαν στην ωμή απομάκρυνση του συνδικαλιστικού τους αντιπάλου.

Επισης, ευχαριστώ τον νομικό σύμβουλο της ΠΟΑΣΥ τον κύριο Χαράλαμπου Μπουκουβάλα που απλά ευγενικά και με ήθος αποδέχτηκε την ήττα τους και δικαίωσε την παρουσία του θεματοφύλακα της νομιμότητας εκείνη την στιγμή κυρίου Καπερνάρου .Ενημερώνω ακόμη ότι από εδώ και πέρα θα απαντώ με εξώδικα,μηνύσεις και αγωγές έστω και με ένα λάθος κούνημα του δακτύλου τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός συνδικαλιστής της αστυνομίας είχε προκαλέσει σάλο αντιδράσεων και στο παρελθόν όταν σε τηλεοπτική εκπομπή προσπάθησε να αποκρύψει και να διαστρεβλώσει την αναίτια αστυνομική βαρβαρότητα που έλαβε χώρα μετά την μεγαλειώδη κινητοποίηση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, κάνοντας λόγο για τραυματισμένους αστυνομικούς και όχι πολίτες.»