Newsroom

Newsroom

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Τυνησίας

Την παραίτησή του ανακοίνωσε επίσημα ο Τυνήσιος πρωθυπουργός, Αλί Λαραγέντ, στον πρόεδρο της χώρας, Μονσέφ Μαρζούκι, ανοίγοντας το δρόμο για…

tunisia

Την παραίτησή του ανακοίνωσε επίσημα ο Τυνήσιος πρωθυπουργός, Αλί Λαραγέντ, στον πρόεδρο της χώρας, Μονσέφ Μαρζούκι, ανοίγοντας το δρόμο για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης που θα οδηγήσει την Τυνησία σε εκλογές.

Η παραίτηση του Λαραγέντ αποτελούσε όρο της συμφωνίας που είχε συνάψει η πολιτική τάξη της χώρας, προκειμένου να βγει από την κρίση η χώρα.

Η Συντακτική Συνέλευση ολοκλήρωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης τη σύσταση μιας εκλογικής αρχής, ενώ παράλληλα και το Σύνταγμα της χώρας βρίσκεται στην διαδικασία της υιοθέτησης. Αυτά τα δύο αποτελούσαν τους όρους που έθετε για την παραίτηση του Λαραγέντ η συμφωνία.

Ο απερχόμενος υπουργός Βιομηχανίας Μεχντί Τζομαά, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Λαραγέντ, θα σχηματίσει μια μεταβατική κυβέρνηση, η οποία θα απαρτίζεται από ανεξάρτητους και η οποία θα ηγηθεί της Τυνησίας ως τη διεξαγωγή των φετινών εκλογών.