Παραιτήθηκε ο Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA!

Ο Σεπ Μπλάτερ, τρεις ημέρες μετά την επανεκλογή του για πέμπτη φορά στον «θρόνο» της FIFA, υπέβαλε πριν από λίγο την παραίτησή του από την ηγεσία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας!

cover
NewsRoom 02/06/2015 | 20:11

Ο Σεπ Μπλάτερ, τρεις ημέρες μετά την επανεκλογή του για πέμπτη φορά στον «θρόνο» της FIFA, υπέβαλε πριν από λίγο την παραίτησή του από την ηγεσία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας!

Ο Μπλάτερ συγκάλεσε έκτακτη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου. «Μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 και Μαρτίου 2016 η FIFA θα εκλέξει νέο πρόεδρο» δήλωσε προς έκπληξη όλων ο 79χρονος Ελβετός παράγοντας στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε και πρόσθεσε: «Θέλω το καλύτερο για τη FIFA και για το ποδόσφαιρο, γι΄ αυτό αποφάσισα να παραιτηθώ από την προεδρία. Οι εκλογές τελείωσαν, οι μάχες που έχουμε μπροστά μας όχι. Η FIFA έχει ανάγκη από μια σημαντική αναδιάρθρωση, κι αυτός είναι ο λόγος που συγκάλεσα έκτακτο συνέδριο, έτσι ώστε να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος». Οι δηλώσεις έγιναν στη σκιά του σκανδάλου που συγκλονίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο από την περασμένη εβδομάδα.

Η επανεκλογή Μπλάτερ, την περασμένη Παρασκευή, έγινε ενώ μία ημέρα πριν το FBI είχε προβεί σε συλλήψεις αξιωματούχων της FIFA, στη Ζυρίζη, με την κατηγορία της διαφθοράς.
Να σημειωθεί ότι ο Ιορδανός πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν αποσύρθηκε πριν ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος, αλλά από την επομένη της εκλογής Μπλάτερ η κατάσταση έγινε εκρηκτική.

Η αγγλική ομοσπονδία έκανε λόγο για μποϊκοτάζ του Μουντιάλ 2018 με ένα «εναλλακτικό Παγκόσμιο Κύπελλο», ενώ οι συνεχείς επικρίσεις εναντίον του προέδρου τού δημιούργησαν μεγάλη πίεση.

Δημοσίευμα των New York Times, έγραψε ότι ο Γενικός Γραμματέας της FIFA και εξ απορρήτων του Μπλάτερ, Ζερόμ Βαλκ, μεσολάβησε για τη μεταφορά ποσού 10 εκ. δολαρίων από λογαριασμούς της Συνομοσπονδίας σε άλλους, με αποδέκτες την Ομοσπονδία Βόρειας - Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF)