Παραιτήθηκε ο διοικητής του ΝΙΜΤΣ

Το νοσοκομείο του ΝΙΜΤΣ τελεί υπό προσωρινή διοίκηση καθώς ο διοικητής του υπέβαλε την παραίτηση του η οποία έγινε δεκτή από το  υπουργείο Άμυνας    

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του ΝΙΜΤΣ, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί, και αναμένεται η εισήγηση για την αντικατάστασή του, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του OPEN. Σύμφωνα μάλιστα με  πληροφορίες ο διοικητής είχε ενημερώσει την ηγεσία πριν από δέκα ημέρες πως δεν προτίθεται να εμβολιαστεί και του ζητήθηκε η παραίτηση του.

Το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε ότι ο διοικητής του ΝΙΜΤΣ, στο οποίο εργάζονται ακόμα πολλοί ανεμβολίαστοι, είναι υπό παραίτηση. Ανέφερε, δε, πως το υπουργείο Άμυνας έχει ζητήσει την παραίτηση του διοικητή καθώς είναι ανεμβολίαστος. «Στο ΝΙΜΤΣ ο διοικητής είναι ανεμβολίαστος και κυκλοφορεί στους διαδρόμους ανενόχλητος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Ο κ. Γιαννάκος ονομάτισε τα νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους. Μέχρι στιγμής, όπως είναι γνωστό, τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ο Άγιος Ανδρέας και το Ρίο, το ΔΑΦΝΙ και το ΝΙΜΤΣ απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους. Την ίδια στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα για τι θα γίνει με τους πάνω από 300 ανεμβολίαστους αξιωματικούς και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε στρατιωτικά νοσοκομεία και συνεχίζουν να εργάζονται, καθώς δεν έχει φτάσει σε όλους το έγγραφο για την αναστολή εργασίας.