Newsroom

Newsroom

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος της Λ' Άκουιλα,Μάσιμο Τσιαλέντε… εν μέσω σκανδάλου

Ο δήμαρχος της Λ’ Άκουιλα, της ιστορικής πόλης της κεντρικής Ιταλίας, μεγάλο μέρος της οποίας είχε καταστραφεί από ισχυρό σεισμό…

masimo tsialente

Ο δήμαρχος της Λ’ Άκουιλα, της ιστορικής πόλης της κεντρικής Ιταλίας, μεγάλο μέρος της οποίας είχε καταστραφεί από ισχυρό σεισμό το 2009, παραιτήθηκε το Σάββατο εξαιτίας υπόθεσης διαφθοράς στην οποία ενέχονται πολλά στελέχη του δημοτικού του συμβουλίου.
«Δεν διαθέτω πλέον νομιμοποίηση, είμαι κουρασμένος, οργισμένος. Υφίσταμαι μια ολομέτωπη επίθεση από τα μέσα ενημέρωσης. Για τον λόγο αυτό παραιτούμαι», ανακοίνωσε ο Μάσιμο Τσιαλέντε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Οκτώ πρόσωπα τέθηκαν την περασμένη Τετάρτη υπό επίσημη έρευνα και τέσσερα εξ αυτών υπό κατ’ οίκον κράτηση, καθώς υπάρχουν σε βάρος τους καταγγελίες για διαφθορά που σχετίζονται με τα έργα ανοικοδόμησης της Λ’ Άκουιλα.
Ανάμεσα στα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο εισαγγελικών ερευνών και σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και δωροληψία από επιχειρηματίες για να τους αναθέτουν έργα ανοικοδόμησης είναι, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Ρομπέρτο Ρίγκα, ο οποίος παραιτήθηκε επίσης.
Η έρευνα έπληξε προσωπικά τον δήμαρχο, παρά το ότι ο ίδιος δεν φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. Μολαταύτα ο τοπικός Τύπος του κατάφερε το μοιραίο πλήγμα δημοσιεύοντας πληροφορίες κατά τις οποίες η κουνιάδα του έλαβε αποζημίωση ανώτερη της αξίας ενός ακινήτου το οποίο της ανήκε και είχε καταστραφεί στον σεισμό.
«Έπειτα από τις επιθέσεις αυτές, δεν είμαι πλέον αξιόπιστος και δεν δύναμαι να εκπροσωπώ την πόλη ζητώντας να της διατίθενται κεφάλαια για την ανοικοδόμηση. Αντελήφθην ότι δεν είμαι πλέον χρήσιμος στην πόλη και ότι πιθανόν να αποτελώ ακόμη και εμπόδιο», δήλωσε ο κ. Τσιαλέντε.
Η μεσαιωνική πόλη και κοντινά χωριά είχαν πληγεί την 6η Απριλίου 2009 από ένα σεισμό 6,3 βαθμών ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε 309 ανθρώπους και είχε προκαλέσει την κατάρρευση πολυάριθμων κτηρίων.
Η ανοικοδόμηση της πόλης, το κόστος της οποίας υπολογίστηκε σε επτά δισεκατομμύρια ευρώ, σημαδεύτηκε από καθυστερήσεις και σωρεία γραφειοκρατικών προβλημάτων.
Τέσσερα χρόνια μετά την σεισμική δόνηση, πολλά ακίνητα στο ιστορικό κέντρο της Λ’ Άκουιλα, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους, παραμένουν καλυμμένα από τεράστιες σκαλωσιές ή στέκουν όρθια χάρη σε υποστυλώματα. naftemporiki

Μαρία Καρυστιανού: «Έρχονται μηνύσεις έκπληξη κατά πολιτικών – Από τη σημαία πήραν άδεια για τη Βουλή;»

Μαρία Καρυστιανού

Μαρία Καρυστιανού: «Έρχονται μηνύσεις έκπληξη κατά πολιτικών – Από τη σημαία πήραν άδεια για τη Βουλή;»

«Πώς κλείνουν την Βουλή με το έτσι θέλω;», αναρωτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού σε νέα παρέμβαση

Σκιάθος: 55χρονος καταδικάστηκε επειδή κατέστρεψε δέκα αυτοκίνητα για εκδίκηση

kaystiko 696x463 1

Σκιάθος: 55χρονος καταδικάστηκε επειδή κατέστρεψε δέκα αυτοκίνητα για εκδίκηση

Οι προσωπικές και οικονομικές διαφορές που είχε με τον ιδιοκτήτη επιχείρησης ενοικιαζόμενων οχημάτων «όπλισαν» το…

Μεξικό: Τουλάχιστον έξι νεκροί από κατάρρευση σκηνής εν μέσω προεκλογικής συγκέντρωσης (videos+photos)

AP24144164794059

Μεξικό: Τουλάχιστον έξι νεκροί από κατάρρευση σκηνής εν μέσω προεκλογικής συγκέντρωσης (videos+photos)

Η σκηνή κατέρρευσε ενώ πάνω της βρισκόταν υποψήφιος για την προεδρία της χώρας