Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μετά το σκάνδαλο με τις κλοπές αρχαιοτήτων

Υπήρχαν προειδοποιήσεις από το 2021...

564563 1

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Hartwig Fischer παραιτήθηκε, έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις κλοπές αρχαιοτήτων αμύθητης αξίας.

Ο Χάρτβιχ Φίσερ διορίστηκε στη θέση του το 2016 με αποστολή να αναπτύξει ένα σχέδιο για την ανακαίνιση του Βρετανικού Μουσείου και την αναδιάταξη των εκθεμάτων.

Σε δήλωσή του ο διευθυντής του Μουσείου, Hartwig Fischer, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Τις τελευταίες ημέρες εξετάζω λεπτομερώς τα γεγονότα γύρω από τις κλοπές από το Βρετανικό Μουσείο και την έρευνα για αυτά. Είναι προφανές ότι το Βρετανικό Μουσείο δεν ανταποκρίθηκε τόσο ολοκληρωμένα όσο θα έπρεπε στις προειδοποιήσεις του 2021 και στο πρόβλημα που έχει πλέον αναδειχθεί πλήρως».

Την Πέμπτη η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου (Met) ανακοίνωσε ότι ανέκρινε έναν άνδρα σχετικά με την αναφερόμενη κλοπή.

Το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα κλοπή αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων και ημιπολύτιμων λίθων που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα π.Χ. έως τον 19ο αιώνα, υπογραμμίζοντας πως απέλυσε έναν υπάλληλο που θεωρείται υπεύθυνος. Σύμφωνα με το μουσείο, διαπιστώθηκε πως αντικείμενα συλλογών είχαν «εξαφανιστεί, κλαπεί ή υποστεί φθορές».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…