Παραιτήθηκε ο Αντώνης Διαματάρης

Δεκτή έκανε την παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

EK Diamataris 2

Αποδεκτή έγινε η παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνη Διαματάρη, από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό» λέει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Διαματάρης σε δήλωσή του, ενώ παράλληλα σημειώνει πως «τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό».

Η δήλωση παραίτησης του Αντώνη Διαματάρη

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Δεν απέκτησε ποτέ πτυχίο του Columbia

Πληθώρα αντιδράσεων στη δημόσια σφαίρα προκάλεσε η αποκάλυψη, τις προηγούμενες μέρες, ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, αναφέρει στο βιογραφικό του ότι έχει αποφοιτήσει από το Columbia, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όπως επιβεβαίωσε και το ίδιο το πανεπιστήμιο

Σύμφωνα με την απάντηση του κορυφαίου πανεπιστημίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών έχει μόνο εγγραφεί (enrollement only) και δε φαίνεται να έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο, όπως ο ίδιος διατείνεται στο βιογραφικό του έχει διανείμει η κυβέρνηση και έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Αντώνης Διαματάρης ανέφερε, στη συνέχεια, σε διευκρινιστική δήλωσή του ότι παρακολούθησε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο Columbia, ωστόσο δεν το ολοκλήρωσε παίρνοντας την ανάλογη πιστοποίηση (πτυχίο), επικαλούμενος «οικονομικούς λόγους»: «στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών».

Η αξιωματική αντιπολίτευση και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά ζητούσαν την αποπομπή του Αντώνη Διαματάρη από το υπουργείο Εξωτερικών, ιδιαίτερα μετά και την αποκάλυψη για μετακλητό υπάλληλο που πήρε στο υπουργείο του, τον Τάσο Φιλιππάκο που είναι υπόδικος για απάτη εκατομμυρίων σε βάρος του δημοσίου.

«Μπορεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, να μην διαθέτει ούτε μεταπτυχιακό ούτε και πτυχίο, όπως εντέλει ο ίδιος παραδέχθηκε με το νέο βιογραφικό σημείωμα που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, έχει διδακτορικό στην εξαπάτηση. Μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις η αποπομπή του κ. Διαματάρη είναι πλέον μονόδρομος. Αλλιώς ο κ. Μητσοτάκης θα επιβεβαιώσει πως εκτός από την απάτη κάνει τα στραβά μάτια και σε κακουργηματικές ποινικές διώξεις «αρίστων», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός