Παραιτήθηκε από τον ΕΟΔΥ ο Αρκουμανέας – Ποιος θα τον διαδεχτεί;

Η παραίτηση του Π. Αρκουμανέα έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά από εκείνη του αντιπροέδρου και υπεύθυνου για τα μη μεταδοτικά νοσήματα, Χρήστου Κουρούση.

5319433

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε τελικά σήμερα την παραίτηση του, αφού είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο και ένα σίριαλ διαρροών για την απομάκρυνσή του με την κυβέρνηση να αποφασίζει να…ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας έκανε γνωστή και επίσημα την παραίτησή του, η οποία μένει να γίνει δεκτή από τον υπουργό, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η αποχώρησή του από την προεδρία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχέσεις του Αρκουμανέα με τον νέο υπουργό Θ. Πλεύρη ήταν τυπικές.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας το μεσημέρι του Σαββάτου, «ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την αποδέχτηκε και τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή του στον ΕΟΔΥ και στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντικαταστάτης του ήδη έχει βρεθεί, και στο Υπουργείο Υγείας έχουν κάνει ήδη επαφές με νέα πρόσωπα.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο πρόσωπα που εξετάζονται, χωρίς να έχουν καταλήξει ακόμη. Το ένα, που δείχνει να είναι και το επικρατέστερο, είναι αυτό του καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου. Επιπλέον όμως έχει ακουστεί και το όνομα του πρώην Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Πάνου Ευσταθίου.

Η ανάρτηση του Αρκουμανέα στο Facebook

Η παραίτηση του Π. Αρκουμανέα έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά από εκείνη του αντιπροέδρου και υπεύθυνου για τα μη μεταδοτικά νοσήματα, Χρήστου Κουρούση. Στην επιστολή παραίτησής του, ο Χρ. Κουρσούσης σπεύδει να αναφέρει ότι είχε πάρει την απόφαση πολύ πριν αναλάβει το υπουργείο Υγείας ο Θάνος Πλεύρης και τονίζει ότι οι υποχρεώσεις του καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή και την παρουσία του στο Συμβούλιο.

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 2.500 εργαζομένους του ΕΟΔΥ, το επιστημονικό προσωπικό και όλους τους συνεργάτες μου. Τους εύχομαι καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο τους», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Π. Αρκουμανέας και προσθέτει:

«Τέλος, κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό –ας μου επιτραπεί– θα ήθελα να δηλώσω πως τίμησα το αξίωμα που μου εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση αυτής της χώρας με εντιμότητα, μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση, χωρίς ουδέποτε να παρεκκλίνω από το ηθικό καθήκον μου, και, προπαντός, δίνοντας απόλυτη, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στις ανάγκες και στις αγωνίες των συμπολιτών μας».

Δείτε την επιστολή παραίτησης

Κασσελάκης: Χειμαρρώδης παρέμβαση με πολλούς αποδέκτες – «Ας μη γίνω ποτέ πρωθυπουργός αν πρέπει να συνεργαστώ με το σύστημα»

6254398

Κασσελάκης: Χειμαρρώδης παρέμβαση με πολλούς αποδέκτες – «Ας μη γίνω ποτέ πρωθυπουργός αν πρέπει να συνεργαστώ με το σύστημα»

Πολλούς αποδέκτες είχε το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη στα social media