Παραίτηση Ντογιάκου «εδώ και τώρα» ζητά πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου !

Με μια επιστολή που θα συζητηθεί, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου καλεί τον Ισήδωρο Ντογιάκο σε παραίτηση, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

ntogiakos

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, ζητά την άμεση παραίτηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν είναι δυνατόν να διερευνηθεί από τον ίδιο η υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος, λόγω των πολιτικών του σχέσεων.

Όπως εξηγεί ο ίδιος:

«Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να κάνει το αυτονόητο, όπως έκανε και ο υπουργός Υποδομών στον οποίο υπηρετούσε ως μετακλητός σύμβουλος ο γιος του.

Οταν διατάσσει εισαγγελική παραγγελία για διερεύνηση ποινικών ευθυνών, όσο ψηλά και αν είναι, όπως ανέφερε για την τραγωδία που ζούμε, που υπάρχει ενδεχόμενο πέρα από πολιτικών και ποινικών ευθυνών σε στελέχη πολιτικά ή μη του υπουργείου Υποδομών, η σχέση που είχε το συγγενικό του πρόσωπο με τον εν λόγω υπουργό (σχέση μετακλητού του) δίνει λαβές για σχόλια και κρίσεις που δεν συνάδουν με την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και ενδεχομένως να δημιουργούν στους πολίτες αμφιβολίες σχετικά με την πορεία της ποινικής διερεύνησης στην οποία έχει εκ της θέσεώς του και την ανώτατη εποπτεία.

Ως πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου, αλλά και ως δικηγόρος, θεωρώ πως δεν πρέπει να υπάρχει καμιά υπόνοια σε αυτή την έρευνα και οφείλει να κάνει το αυτονόητο. Άλλωστε όταν υπηρετείς αυτόν τον ανώτατο θεσμό, οφείλεις να διαφυλάττεις το κύρος και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να μην υπάρχει η παραμικρή εμπλοκή και σχέση με πολιτικά πρόσωπα του ίδιου του εισαγγελέα ή πρώτου βαθμού συγγενικών του προσώπων. Και εδώ δυστυχώς υπήρχε…

Η πράξη σας αυτή θα αποτελέσει μια αρχή και ένα παράδειγμα για να αλλάξει η αντίληψη των νέων ανθρώπων για “κακιά χώρα”.

Αλλωστε η Δικαιοσύνη είναι ο βασικότερος πυλώνας του δημοκρατικού πολιτεύματος και το καταφύγιο για κάθε δοκιμαζόμενο πολίτη, ειδικά σε αυτή την τραγωδία».

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ