Newsroom

Newsroom

Παραίτηση με καταγγελίες υπαλλήλου της Goldman Sachs

Με ανοικτή επιστολή στους New York Times δήλωσε την παραίτηση του ένας υπάλληλος της Goldman Sachs, μετά από 12 χρόνια,…

Με ανοικτή επιστολή στους New York Times δήλωσε την παραίτηση του ένας υπάλληλος της Goldman Sachs, μετά από 12 χρόνια, εξηγώντας πως το περιβάλλον είναι καταστροφικό και τοξικό καθώς όπως αναφέρει γινόταν «γδύσιμο» των πελατών προς όφελος της τράπεζας.

«Σήμερα είναι τελευταία μου μέρα στην Goldman Sachs» εξηγεί στην αρχή της επιστολής παραίτησης του ο Greg Smith, που δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας New York Times, και συνεχίζει: «Μετά από σχεδόν 12 χρόνια στην εταιρία – αρχικά ως εκπαιδευόμενος το καλοκαίρι ενώ φοιτούσα στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, και στη συνέχεια, στη Νέα Υόρκη για 10 χρόνια, και τώρα στο Λονδίνο – πιστεύω ότι έχω εργαστεί αρκετό καιρό για να καταλάβω τον εκτροχιασμό της κουλτούρας της, των ανθρώπων της και της ταυτότητάς της. Τώρα μπορώ να πω με ειλικρίνεια ότι το περιβάλλον είναι πιο τοξικό και καταστροφικό από ποτέ»

Ο Greg Smith μέχρι χθες εργαζόταν στο τμήμα μετοχικών παραγώγων της Goldman Sachs στο Λονδίνο και μπορούσε να έχει μία γενική εικόνα του τρόπου λειτουργίας της εταιρείας. «Αρρωσταίνω όταν σκέφτομαι πόσο κυνικά μιλούν για «γδύσιμο» των πελατών τους. Μέσα στους τελευταίους 12 μήνες έχω δει πέντε διαφορετικούς διευθυντές να αναφέρονται στους πελάτες τους ως “μαριονέτες”», επισημαίνει και συμπληρώνει: «Με τον τρόπο που λειτουργεί η εταιρεία και προσπαθεί να βγάλει λεφτά, τα συμφέροντα των πελατών παραμερίζονται».

Ο κ. Smith τονίζει πως αν βγουν ποτέ στην δημοσιότητα όσα συμβαίνουν στην Goldman Sachs θα γίνουν γνωστές μεγάλες αλήθειες: «Όταν γραφτούν βιβλία με την ιστορία της Goldman Sachs, θα μπορούσαν να δείξουν ότι ο τωρινός πρόεδρος γενικός διευθυντής Λόιντ Μπλανκφέιν μαζί με τον πρόεδρο Γκάρι Κον αδιαφόρησαν όταν ανέλαβαν τα ηνία. Πραγματικά πιστεύω ότι η παρακμή του ηθικού ιστού του οίκου αντιπροσωπεύει συνάμα και τη σοβαρότερη απειλή επιβίωσής του».

Διαβάστε εδώ την επιστολή του Greg Smith όπως την έστειλε στους New York Times.

Δείτε την εκπομπή για την Goldman Sachs:

GOLDMAN SACHS: Η Τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο from Kouti Pandoras on Vimeo.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…