Παραίτηση Κουρτς: η ακαταμάχητη ροπή της ευρωπαϊκής δεξιάς προς τη διαφθορά

Αν ήταν μόνο ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο Αυστριακός καγκελάριος που μόλις παραιτήθηκε, θα έλεγε κανείς ότι είναι εξαίρεση. 

corrupthold

Αλλά τις προάλλες, στον τέως Γάλλο πρόεδρο Νικόλα Σαρκοζί φόρεσαν βραχιολάκι, με το οποίο θα εκτίσει στο σπίτι του την πρόσφατη ποινή φυλάκισης για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του το 2012.
 
Ο πρώην Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την ισπανική Δικαιοσύνη. Το 2018 έχασε την εξουσία, μετά την  πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του για σκάνδαλο διαφθοράς στο δεξιό Λαϊκό Κόμμα, του οποίου ηγείτο. Ο Andrej Babiš, ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Τσεχίας, ερευνάται αυτές τις μέρες από την αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρόσφατες αποκαλύψεις στα Pandora Papers, είχε αγοράσει έναν πύργο στη Γαλλία με ενδιάμεση μια offshore εταιρεία. Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, κι αυτός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, επίσης φιγουράρει στα Pandora Papers. H νομική εταιρεία Anastasiades & Partners που είχε ιδρύσει, κατηγορείται ότι απέκρυψε τα περιουσιακά στοιχεία ενός Ρώσου μεγιστάνα πίσω από πλασματικούς ιδιοκτήτες.
 
Ο Λεονίντ Λεμπέντεφ, Ρώσος ολιγάρχης και πρώην βουλευτής, είχε παραχωρήσει στον Ν. Αναστασιάδη δωρεάν το ιδιωτικό τζετ του, τον Ιούνιο του 2013, για να ταξιδέψει στο Παρίσι. Υπάρχουν και άλλες υποθέσεις, όπως τα «χρυσά διαβατήρια». Αν στη Κύπρο δεν επικρατούσε η ανάλογη ανατολικό-οθωμανική ανοχή στη διαφθορά, κακή επιρροή και της Ελλάδας, ο κ. Αναστασιάδης θα αντιμετώπιζε μεγαλύτερα προβλήματα από τους παραπάνω συντηρητικούς ομολόγους του. Τα ακροδεξιά ξαδελφάκια δεν τα πάνε καλύτερα. Όπως ο Ματέο Σαλβίνι, που μέσω των social media καταδίκαζε δριμύτατα τα ναρκωτικά και την ομοφυλοφιλία. Μόνο που ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ακροδεξιού ηγέτη της Λέγκας, που τού έγραφε τα post, είναι μπλεγμένος σε σκάνδαλο σεξ και ναρκωτικών με δύο εκδιδόμενους Ρουμάνους.
 
Άλλωστε και ο Κουρτς που μόλις παραιτήθηκε, καραμπινάτος ακροδεξιός είναι. Πρωτοστατεί στη σκληρή αντιμετώπιση των μεταναστών, συμμαχεί με την ακροδεξιά ομάδα χωρών του Βίζεγκραντ, ήταν ένας από τους τέσσερις « φειδωλούς », τους τσιγκούνηδες ηγέτες των πλούσιων χωρών της ΕΕ που ήθελαν βοήθεια με το σταγονόμετρο για τις χώρες του Νότου, όταν ξέσπασε η πανδημία.
 
Αυτά δεν εμπόδισαν καθόλου τον περασμένο Μάιο τον κ. Μητσοτάκη, να βραβεύσει τον «φίλο του» Κουρτς με το  «Βραβείο Ελευθερίας των ΜΜΕ», αφού προηγουμένως τον επαίνεσε για το « οξύ πνεύμα » και τον «ρεαλισμό» του.
 
Στην πραγματικότητα θα έπρεπε, αν μιλάμε για ελευθερία του τύπου, να πάρει ο κ. Κουρτς το βραβείο-βατόμουρο, που δίνεται στους χειρότερους.  Παραιτήθηκε ακριβώς επειδή κατηγορείται ότι πόροι της κυβέρνησης «χρησιμοποιήθηκαν για να χρηματοδοτηθούν εν μέρει χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά παραταξιακό πολιτικό συμφέρον» και να δημοσιεύονται «εγκωμιαστικά άρθρα» για τον πρωθυπουργό.  Οι εισαγγελείς πραγματοποίησαν εφόδους στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Οικονομικών, στα κεντρικά γραφεία του συντηρητικού κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (ÖVP), στην έδρα του μέσου ενημέρωσης με τα «εγκωμιαστικά άρθρα» και σε κατοικίες διαφόρων πολύ στενών συνεργατών του επικεφαλής της αυστριακής κυβέρνησης.
 
Όλα αυτά ανακαλύφθηκαν μέσω SMS. Tώρα θα μου πείτε αν υπήρχαν αντίστοιχες ευαισθησίες στην Ελλάδα, μετά τη λίστα Πέτσα και τους συνεχείς ύμνους για τον Μωυσή, δεν θα είχε μείνει όχι πρωθυπουργός και υπουργοί, αλλά ούτε φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ που να μην ελεγχθεί. Αλλά εδώ είναι Βαλκάνια. Έτσι περιοριζόμαστε να βλέπουμε το φαινόμενο, που έχει να κάνει με την έλλειψη ευαισθησίας για τους ασθενέστερους, την ελιτιστική νοοτροπία, την έλλειψη ντροπής, τη λατρεία του χρήματος και τη διαπλοκή με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα: την ακαταμάχητη ροπή της ευρωπαϊκής δεξιάς προς τη διαφθορά. 

Πηγή: Tvxs

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…