Παραίτηση – βόμβα στην ΟΝΝΕΔ: Καταγγελίες στελέχους εναντίον του Προέδρου με φόντο τις Ευρωεκλογές

«Αντικαταστάθηκα, διότι αρνήθηκα ύστερα από επανειλημμένες πιέσεις να μετατρέψω την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σε προεκλογικό κέντρο της υποψηφιότητας του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου για τις επικείμενες Ευρωεκλογές»

2617656

Σαφείς αιχμές εναντίον του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, της νεολαίας της ΝΔ δηλαδή, αφήνει ο Υπεύθυνος Οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, με αφορμή την αντικατάστασή του.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τονίζει ότι η απομάκρυνσή του ήταν αποτέλεσμα μιας σειράς «μονομερών αποφάσεων του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου οι οποίες δεν λαμβάνονται με κριτήριο την εύρυθμη και υγιή λειτουργία της Οργάνωσης, αλλά την εργαλειοποίηση της ΟΝΝΕΔ αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των ΙΔΙΟΤΕΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ του ίδιου, εν αγνοία των εκλεγμένων οργάνων».

«Αντικαταστάθηκα, διότι ΑΡΝΗΘΗΚΑ ύστερα από επανειλημμένες πιέσεις να μετατρέψω την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σε προεκλογικό κέντρο της υποψηφιότητας Δέρβου για τις επικείμενες Ευρωεκλογές. Αντικαταστάθηκα γιατί θεώρησα ασυμβίβαστη τη θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ με αυτή του υποψηφίου ευρωβουλευτή», αναφέρει στην εκτενή του ανάρτηση.

Ο Μανδρίνος συνεχίζει τις σοβαρές καταγγελίες εναντίον του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου τονίζοντας ότι «αντικαταστάθηκα, διότι σε δράσεις της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, έκανα το λάθος να δώσω το βήμα και σε άλλους συνυποψηφίους ευρωβουλευτές του Κώστα Δέρβου».

Μάλιστα, καταλήγοντας, ο Αλέξανδρος Μανδρίνος καλεί τα μέλη της ΚΕ, του Εκτελεστικού Γραφείου, «τον κάθε Οννεδίτη και Δαπίτη ξεχωριστά που πονάει την Οργάνωση, να εναντιωθούν στην καταστροφική στρατηγική του Κώστα Δέρβου και όσων τον συμβουλεύουν. Οφείλουμε να βάλουμε τέλος στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της Οργάνωσης, πολύ δε περισσότερο όταν αυτή συντελείται συνειδητά από το Δέρβο και συγκεκριμένους ανθρώπους που τον συμβουλεύουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα».

Η ανάρτηση καταλήγει με τον πρώην επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης να δηλώνει τη στράτευσή του «ακολουθώντας πιστά τις αξίες του επόμενου Πρωθυπουργού της Ελλάδος Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι αγώνες συνεχίζονται».

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής: 

Με έκπληξη πληροφορήθηκα για την αντικατάστασή μου από τη θέση του Υπευθύνου Οργανώσεων Θεσσαλονίκης ύστερα από σχεδόν τρία χρόνια θητείας. Ήταν η τελευταία από μια σειρά μονομερών αποφάσεων του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου οι οποίες δεν λαμβάνονται με κριτήριο την εύρυθμη και υγιή λειτουργία της Οργάνωσης, αλλά την εργαλειοποίηση της ΟΝΝΕΔ αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των ΙΔΙΟΤΕΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ του ίδιου, εν αγνοία των εκλεγμένων οργάνων.

Αυτή ήταν ακριβώς και η αιτία που αντικαταστάθηκα. Ο Κώστας Δέρβος προχώρησε στην ενέργεια αυτή , όχι με κριτήριο αν επιτέλεσα με ικανότητα ή μη τα καθήκοντα μου ως Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Αντικαταστάθηκα, διότι ΑΡΝΗΘΗΚΑ ύστερα από επανειλημμένες πιέσεις να μετατρέψω την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σε προεκλογικό κέντρο της υποψηφιότητας Δέρβου για τις επικείμενες Ευρωεκλογές. Αντικαταστάθηκα γιατί θεώρησα ασυμβίβαστη τη θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ με αυτή του υποψηφίου ευρωβουλευτή, καθώς αυτό βάζει την Οργάνωση σε μια σειρά από επικίνδυνα μονοπάτια. Αντικαταστάθηκα, διότι σε δράσεις της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, έκανα το λάθος να δώσω το βήμα και σε άλλους συνυποψηφίους ευρωβουλευτές του Κώστα Δέρβου. Αντικαταστάθηκα γιατί διατύπωσα εύλογα ερωτήματα για το που πράγματι απορροφούνται μια σειρά οικονομικών πόρων της Οργάνωσης. Αντικαταστάθηκα γιατί αρνήθηκα να δεχτώ την προσωπική επιλογή του Κώστα Δέρβου για τη θέση του διαδόχου του.

Σε μια περίοδο που θα έπρεπε να δίνουμε τη μάχη για την επικράτηση των νέων καθώς και των προτάσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινωνία όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση και ουδεμία σχέση έχουν με το χαρακτήρα της επανίδρυσης που ο Πρόεδρος ζήτησε από όλους μας. Πολύ παραπάνω όταν όλα αυτά συμβαίνουν μόλις δυο μήνες πριν τις πρώτες μεγάλες μάχες του κόμματός μας σε Δήμους, Περιφέρειες και στην Ευρωβουλή.

Καλώ τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, τους Προέδρους Νομαρχιακών Οργανώσεων καθώς και τον κάθε Οννεδίτη και Δαπίτη ξεχωριστά που πονάει την Οργάνωση, να εναντιωθούν στην καταστροφική στρατηγική του Κώστα Δέρβου και όσων τον συμβουλεύουν. Οφείλουμε να βάλουμε τέλος στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της Οργάνωσης, πολύ δε περισσότερο όταν αυτή συντελείται συνειδητά από το Δέρβο και συγκεκριμένους ανθρώπους που τον συμβουλεύουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Σε προσωπικό επίπεδο μπορώ να εγγυηθώ ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ την Οργάνωση, ακολουθώντας πιστά τις αξίες του επόμενου Πρωθυπουργού της Ελλάδος Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι αγώνες συνεχίζονται.