Παραιτείται και από βουλευτής ο Κάμερον

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, θα παραιτηθεί τελικά και από τη θέση του βουλευτή των Συντηρητικών, παρά την αρχική του πρόθεση να διατηρήσει αυτήν την ιδιότητα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα.

NewsRoom 12/09/2016 | 17:57

Ειδικότερα, σύμφωνα με το BBC, o Κάμερον ανακοίνωσε την επικείμενη παραίτησή του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκλογική περιφέρεια του Ουίτνεϊ στο Όξφορντσαϊρ, την οποία ο Κάμερον εκπροσωπεί από το 2001. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, παρότι θεωρεί «τιμή του» να εκπροσωπεί τη συγκεκριμένη περιοχή, πιστεύει ότι η παρουσία του σε αυτή τη θέση θα «ήταν μεγάλος περισπασμός» για τη νέα κυβέρνηση, που προσπαθεί να διατελέσει το έργο της.

Όπως τόνισε, η απόφασή του να παραιτηθεί δεν σχετίζεται με την ανακοίνωση από την νέα κυβέρνηση σειράς μέτρων για την παιδεία, τα οποία είχε απορρίψει ο ίδιος ως πρωθυπουργός.

«Αποτελεί σύμπτωση ότι συνέπεσε η ανακοίνωσή μου με την εξαγγελία των μέτρων», υπογράμμισε.

Ο Κάμερον παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού μετά από το δημοψήφισμα του Ιουνίου, το οποίο έδωσε τη νίκη στους υποστηρικτές του Brexit. Στο πηδάλιο της χώρας τον διαδέχθηκε η Τερέζα Μέι.

Ο 49χρονος Bρετανός πολιτικός είχε δηλώσει αρχικά ότι θα διατηρήσει τη θέση του βουλευτή μέχρι τις επόμενες γενικές εκλογές, αλλά όπως φαίνεται άλλαξε γνώμη, απόφαση που θα οδηγήσει στην διενέργεια αναπληρωματικών εκλογών (by-election) για την αντικατάστασή του.

Ο συντηρητικός πολιτικός διατέλεσε αρχηγός των Τόρις από το 2005 και πρωθυπουργός της Βρετανίας από το 2010.