Newsroom

Newsroom

Παραδόθηκε με καθυστέρηση ετών το σύστημα τηλεδιοίκησης στον ΟΣΕ στο τμήμα Λάρισα – Δομοκός

Η παραλαβή του έργου από τον ΟΣΕ αφορά την τηλεδιοίκηση (Δομοκός – Λάρισα και Λάρισα – Πλατύ) και τη σηματοδότηση 17 σταθμών από Δομοκό – Πλατύ, τμήμα που περιλαμβάνει και το σημείο στο οποίο έγινε το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

tiledioikisi

Παραδόθηκαν σήμερα από την ΕΡΓΟΣΕ στον ΟΣΕ κρίσιμα έργα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του σιδηροδρόμου, η σηματοδότηση στο τμήμα Λάρισα – Πλατύ και η τηλεδιοίκηση στο Δομοκός – Λάρισα, με φόντο το εισαγγελικό πόρισμα και το βαρύ κατηγορητήριό του για τα έργα της σύμβασης 717 για την αναβάθμιση και την ανάταξη των συστημάτων τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης σε τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας).

Υπενθυμίζεται πως η σύμβαση ανάμεσα στην ΕΡΓΟΣΕ και την κοινοπραξία των εταιρειών ΤΟΜΗ – Alstom υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2014, είχε προϋπολογισμό 41 εκατ. ευρώ και προθεσμία υλοποίησης δύο ετών. Ωστόσο η σύμβαση δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, αφού, έπειτα από 8 παρατάσεις και μετά την υπογραφή μιας συμπληρωματικής σύμβασης, η ολοκλήρωση του έργου παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΣΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα η διοικητική παραλαβή προς χρήση από την ΕΡΓΟΣΕ στον ΟΣΕ της σηματοδότησης του τμήματος της διπλής γραμμής από Λάρισα μέχρι το Πλατύ, μήκους 130 χλμ. Με την ολοκλήρωση και του μέρους αυτού, λειτουργεί πλέον πλήρης σηματοδότηση στα τμήματα Αγ. Ανάργυροι – Οινόη, και η Τηλεδιοίκηση από την Τιθορέα έως την Θεσσαλονίκη, καθώς και από Θεσσαλονίκη μέχρι και τον Προμαχώνα.

Η παραλαβή των έργων αφορά την τηλεδιοίκηση (Δομοκός – Λάρισα και Λάρισα – Πλατύ) και τη σηματοδότηση 17 σταθμών από Δομοκό – Πλατύ, τμήμα που περιλαμβάνει και το σημείο στο οποίο έγινε το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕ παραδόθηκε το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) της Λάρισας, το οποίο ελέγχει την κυκλοφορία των συρμών σε μήκος 200 χιλιόμετρων διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, στο τμήμα από τον Δομοκό έως το Πλατύ. Το ΚΕΚ Λάρισας είναι ένα υπερσύγχρονο κέντρο τηλεδιοίκησης το οποίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα για τον έλεγχο και τη λειτουργία διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένετια να δοθεί στην κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα σηματοδότησης, από Οινόη μέχρι Τιθορέα, το οποίο θα ελέγχεται από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας του τμήματος ΣΚΑ – Τιθορέα.

Με την παράδοση και του ανωτέρου τμήματος σηματοδότησης και την ένταξή του στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης του ΣΚΑ ο άξονας από την έξοδο της Αθήνας μέχρι και την Θεσσαλονίκη θα τηλεδιοικείται πλήρως, ενώ θα λειτουργεί και το σύστημα επιτήρησης και ελέγχου συρμών ETCS επί γραμμής (επιτρόχιο), μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…