Παραδόθηκαν στο Λονδίνο Γριβέας – Βάτσικα

Στη Σκότλαντ Γιαρντ εμφανίστηκαν λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της Τετάρτης το καταζητούμενο ζεύγος για το σκάνδαλο των θαλασσοδανείων…

gribeas

Στη Σκότλαντ Γιαρντ εμφανίστηκαν λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της Τετάρτης το καταζητούμενο ζεύγος για το σκάνδαλο των θαλασσοδανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες οι δικηγόροι του ζεύγους φέρονται να επικοινώνησαν με τις δικαστικές αρχές προκειμένου να μην εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης, ώστε να παρουσιάστούν ενώπιόν τους. Το αίτημα ωστόσο δεν έγινε δεκτό, καθώς δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία.

Μετά την παράδοση του ζεύγους αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες έκδοσης των δύο κατηγορουμένων, εις βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές, όπως και στην περίπτωση του πρώην προέδρου του ΤΤ, Άγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος βρίσκεται ακόμα φυλακισμένος στις φυλακές του Μάλτεπε στην Τουρκία.

Το ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε κακουργηματική απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος)

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: «Συνελήφθησαν σήμερα από τις βρετανικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με τις ελληνικές διωκτικές αρχές, δυο ημεδαποί (50χρονος και 54χρονη) οι οποίοι αναζητούντο με διεθνή εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ήδη εκδηλώνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την άμεση έκδοση τους στη χώρα μας.»

Ποιος είναι ο Κυριάκος Γριβέας

Ο Κυριάκος Γριβέας είναι ένας από τους «χρυσούς» ΟΝΝΕΔίτες της γενιάς του 1980 και έχει υπάρξει ένας από τους στενότερους συνεργάτες του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, Αντρίκου Παπανδρέου (φωτογραφία άρθρου). Η εταιρία του πρώτου (C&C) διοργάνωνε συνέδρια για λογαριασμό της ΜΚΟ του Αντρίκου Παπανδρέου (I4CENSE) με χρυσό χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η I4CENSE είναι η γνωστή ΜΚΟ του Αντρίκου Παπανδρέου, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της σύγκρουσης του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον αδερφό του πρωθυπουργού. Πρόεδρός της είναι όπως αποδείχθηκε μέσα από την εκδίκαση της αγωγής του τελευταίου προς τον κ. Καμμένο για την υπόθεση της εμπλοκής του στα  CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) και τα στοιχήματα που φέρεται να τοποθετούσε η I4CENCE στην χρεοκοπία της χώρας ο ίδιος ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού.

Η εταιρία του Κ. Γριβέα, C&C, είναι η εταιρεία που σύμφωνα με την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς έλαβε δάνειο-μαμούθ από το ΤΤ, ύψους 18 εκατ. ευρώ, λίγο πριν χρεοκοπήσει. Στη συνέχεια ο κ. Γριβέας μαζί με τη σύζυγό του έφυγαν από την Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr ζούσαν στο Λονδίνο.

Τι έγιναν ωστόσο τα 18 εκατομμύρια που δανείστηκε η C&C; 

Όπως αναφέρεται σε έκθεση ορκωτών λογιστών, στις 15/12/09 αποφασίσθηκε η εξαγορά τριών εταιρειών με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου και διόλου τυχαίες επωνυμίες: GRIVEAS VATSIKA HOLDINGS, GRIVEAS VATSIKA STRATEGIC INVESTORS και GRIVEAS VATSIKA STOCK OPTIONS. Με λίγα λόγια, τα λεφτά τα οποία δανείστηκε η C&C για κάποια υποτιθέμενη επιχειρηματική δράση πέρασαν από τα ταμεία της εταιρίας του ζεύγους Γριβέα στους προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω τριών offshore που έστησαν στην Κύπρο. 

Τα ονόματα ωστόσο του Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του, Αναστασίας Βάτσικα, όπως φαίνεται είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το όνομα του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού.

Η Αναστασία Βάτσικα εμφανίζεται ως μέλος της διοίκησης δύο εταιρειών, με τους ευφάνταστους τίτλους Ινστιτούτο Αριστείας στην Ογκολογία και Ενωση Αριστείας στα Παιδιατρικά Ινστιτούτα, οι οποίες εδρεύουν στην ίδια διεύθυνση με το Ινστιτούτο για την Ενεργειακή και Κλιματική Ασφάλεια (Institute for Climate and Energy Security: εμφανώς ο πλήρης τίτλος της I4CENSE) του Ανδρίκου Παπανδρέου! Εδρεύουν κατ’ ευφημισμόν, δηλαδή, αφού και οι τρεις εταιρείες έχουν δηλώσει ως έδρα το ίδιο δικηγορικό γραφείο, H&B Law, στην Ελβετία.

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…