Παραδόθηκαν οι 7 Κρητικοί που επιτέθηκαν σε Πακιστανούς εργάτες (video)

Οι κατηγορούμενοι φέρονται προηγουμένως να είχαν προσεγγίσει τα θύματά τους για να τα δωροδοκήσουν προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους

markus spiske QozzJpFZ2lg unsplash

Στον Άγιο Νικόλαο εμφανίστηκαν και παραδόθηκαν στις αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το cretalive.gr, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, οι επτά νεαροί που κατηγορούνται για την άγρια ρατσιστική επίθεση σε βάρος Πακιστανών εργατών, στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση έγινε πριν από περίπου 10 ημέρες και είχε προκαλέσει  έντονες αντιδράσεις.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, και οι επτά οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια Νεαπόλεως και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή το πρωί.

Αύριο, ωστόσο,  αναμένεται η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Λασιθίου σχετικά με την νέα ένσταση ακυρότητας των ενταλμάτων που έχουν κάνει οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Υπό αυστηρή αστυνομική φύλαξη τα θύματα 

Στο μεταξύ, έχουμε νέα εξέλιξη μετά την συμπληρωματική κατάθεση που έδωσαν στην ανακρίτρια τα θύματα της επίθεσης, και στην οποία διαφοροποιήθηκαν ως προς την κατηγορία της ληστείας,  ισχυριζόμενοι ότι ναι μεν κάποιοι τους πήραν χρήματα αλλά στην συνέχεια τα πέταξαν και πάλι προς αυτούς ή στον δρόμο. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλλοδαποί κλήθηκαν από την ανακρίτρια να δώσουν και νέα συμπληρωματική κατάθεση. Σε αυτήν φέρονται να καταγγέλλουν ότι προσεγγίστηκαν από την πλευρά των κατηγορουμένων με πρόθεση να τους δωροδοκήσουν και να αλλάξουν τις καταθέσεις τους και εξέφρασαν την αγωνία και τον φόβο τους. 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται υπό αυστηρή αστυνομική φύλαξη. 

Πηγή: cretalive.gr