Παραδόθηκε στην αστυνομία ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν μετά τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Στις αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης παραδόθηκε σήμερα ο άλλοτε πανίσχυρος κινηματογραφικός παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, που κατηγορείται από δεκάδες γυναίκες για σεξουαλική επίθεση.

5b07fdff1dc524a03c8b456a

Ο Γουάινσταϊν έφθασε σε αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν, όπου αναμένεται ότι θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες τουλάχιστον μίας από τις γυναίκες που τον κατηγόρησαν για σεξουαλική επίθεση, σύμφωνα με τους New Tork Times.

Δεκάδες τηλεοπτικές κάμερες περίμεναν τον 66χρονο Γουάινστιν στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος. 

Το γραφείο του δικηγόρου Μπέντζαμιν Μπράφμαν, που εκπροσωπεί τον Γουάινσταϊν ανέφερε ότι δεν θα προβεί σε σχολιασμό για τις αναφορές σχετικά με την παράδοση του πελάτη του. 

Ο Γουάινσταϊν, αναμένεται ότι θα μεταφερθεί στο ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν για να του απαγγελθούν κατηγορίες. Ο ίδιος αρνείται όλες τις καταγγελίες και υποστηρίζει ότι ουδέποτε προχώρησε σε σεξουαλικές πράξεις χωρίς συναίνεση.


Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάνστιν ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου με τη δημοσίευση στους New York Times της πρώτης σειράς μαρτυριών ηθοποιών που κατήγγειλαν ότι τις είχε παρενοχλήσει ο άλλοτε πανίσχυρος παραγωγός του Χόλιγουντ.

Περισσότερες από εκατό ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων η Αντζελίνα Τζολί, η Γκούινεθ Πάλτροου και η Ροόυζ ΜακΓκόουαν, καθώς και πρώην συνεργάτιδές του έχουν κατηγορήσει έκτοτε τον Γουάινστιν για σεξουαλική επίθεση ή και βιασμό. Κάποια από τα γεγονότα σημειώθηκαν πριν από δέκα ή και είκοσι χρόνια και άρα έχουν παραγραφεί.

Όμως από τον Νοέμβριο έχουν κατατεθεί πολλές προσφυγές εναντίον του παραγωγού και της εταιρείας του The Weinstein Company, η οποία κατηγορείται ότι διευκόλυνε την παραβατική συμπεριφορά του.

Ο Γουάινστιν είχε δηλώσει ότι θα παραδοθεί σήμερα στην αστυνομία της Νέας Υόρκης.