Παραδοχή Θεοδωρικάκου: Τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ θα μείνουν για όσο καιρό χρειαστεί μέχρι να κατασκευαστεί η βιβλιοθήκη

Σε εκδήλωση που οργάνωσε η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής παρουσία Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας στην Καλαμάτα, ο υπουργός Προστασίας του πολίτη τόνισε πως δεν πρόκειται να φύγουν τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ το επόμενο διάστημα.

Αστυνομοκρατούμενο θα παραμείνει το ΑΠΘ καθώς σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πολιτικού προϊσταμένου της ΕΛΑΣ, είναι στο σχεδιασμό της να παραμείνουν μέσα στο campus του πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη αστυνομικές δυνάμεις μέχρι να ολοκληρωθεί η πολυδιαφημισμένη και πολυπόθητη βιβλιοθήκη.

Όλα αυτά παρά τα έκτροπα των δυνάμεων των ΜΑΤ τους τελευταίους μήνες και τις επιθέσεις τους με στόχο τους φοιτητές και παράλληλα με καταγγελίες φοιτητικών συλλόγων και καθηγητών για ελέγχους της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε μέλη τους, την ώρα που πηγαίνουν για μάθημα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εστίασε ιδιαίτερα ήταν στις επεμβάσεις της Αστυνομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους. «Θέλω να είμαι πολύ κατηγορηματικός. Τέλος στα άβατα ανομίας χωρίς εξαιρέσεις ξεκαθαρίζω. Όταν η Αστυνομία χρειάζεται να παρέμβει σε πανεπιστημιακό χώρο για να εγγυηθεί την ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών, θα το κάνει χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό», τόνισε.

Ειδική αναφορά έκανε στις επεμβάσεις των αστυνομικών δυνάμεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και διευκρίνισε ότι «η μονάδα των ΜΑΤ που βρίσκεται στο ΑΠΘ θα μείνει μέσα στο πανεπιστήμιο για όσο καιρό χρειαστεί μέχρι να κατασκευαστεί η βιβλιοθήκη και μέχρι ο πρύτανης να μας βεβαιώσει ότι έχει εξασφαλίσει την παραμικρή λειτουργία της. Λέμε ναι στην ελευθερία διακίνησης ιδεών και γνώσης, λέμε όχι στην ελευθερία διακίνησης λοστών και καδρονιών μέσα σε πανεπιστήμια».

Αυγέρη για ΑΔΑΕ: «Μάταια ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η δράση του παρακράτους που έστησε, θα μείνει στο σκοτάδι»

Αυγέρη για ΑΔΑΕ: «Μάταια ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η δράση του παρακράτους που έστησε, θα μείνει στο σκοτάδι»

«Ξεπέρασε ακόμα και τον πιο κακό εαυτό της» η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην περίπτωση της ΑΔΑΕ,…