Παραδοχή Μητσοτάκη: «Περιμέναμε την αύξηση των κρουσμάτων»

Έχοντας σχεδόν καθημερινά καταγράψει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και με το κυβερνητικό αφήγημα περί ατομικής ευθύνης να ξεπερνά κάθε όριο,  ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη στο CNN  που παραχώρησε παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση «περίμενε την αύξηση» (σ.σ. των κρουσμάτων) αποδίδοντας το γεγονός στο «άνοιγμα της οικονομίας και τον τουρισμό».

mitsotakis

Με την πανδημία να μην έχει φρένο και να έχει πλήξει σοβαρά την ελληνική κοινωνία, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει ζωντανή την οικονομία θυσιάζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις τη δημόσια υγεία των πολιτών

Έχοντας σχεδόν καθημερινά καταγράψει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε τόνισε πως «περιμέναμε την αύξηση» (σ.σ. των κρουσμάτων) αποδίδοντας το γεγονός στο «άνοιγμα της οικονομίας και τον τουρισμό».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαίωσε -παρά την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας- ότι δεν θα υπάρξει νέο lockdown. Αναφέρθηκε στα πρόσθετα μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή του σε συνδυασμό με τα βασικά και εξέφρασε την ελπίδα πως «θα διατηρήσουμε τα κρούσματα σε αριθμό που μπορούμε να διαχειριστούμε». Τέλος, επανέλαβε ότι η Ελλάδα «παραμένει ασφαλής προορισμός για τους επισκέπτες», θέλοντας να τονώσει την τουριστική εικόνα της χώρας μας που έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα.

Ελπίζει σε αποκλιμάκωση ο Μητσοτάκης

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, στέλνοντας μήνυμα στη γειτονική μας χώρα: «Σταματήστε τις προκλήσεις και ας αρχίσουμε να συζητάμε». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι υπάρχει πάντα χώρος για να αλλάξει η Τουρκία την προσέγγισή της αλλά «θα πρέπει να ξέρει ότι αν συνεχίσει σ’ αυτήν την πορεία, θα υπάρξουν συνέπειες» που θα θέσουν «σε κίνδυνο τη σχέση της με την Ευρώπη». Προειδοποίησε μάλιστα την Άγκυρα πως προκλήσεις «δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες. Όχι μόνο από την Ελλάδα ή την Κύπρο αλλά από την Ευρώπη στο σύνολό της».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως «υπάρχει κίνδυνος για ταχεία κλιμάκωση της έντασης» και αναφέρθηκε στο επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας «με δύο σκάφη που συγκρούστηκαν» λέγοντας πως «αυτό δεν είναι κάτι που θέλουμε να δούμε στην περιοχή».

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…