Παραδοχή Μητσοτάκη: Mονοπώλιο στη Βία έχει μόνο η κυβέρνηση

Στον απόηχο των αντιδράσεων για αστυνομοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο «Βήμα Της Κυριακής», εκφράζει την στήριξη του στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την Ελληνική Αστυνομία, για τις ενέργειες τους, υποσημειώνοντας ότι μεμονωμένες συμπεριφορές αστυνομικών ελέγχονται ήδη.

4850360 0

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «στηρίζω απόλυτα και τον αρμόδιο Υπουργό και την Ελληνική Αστυνομία στο χρέος που ανέλαβαν να υπηρετήσουν. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε μία οργανωμένη Πολιτεία το μονοπώλιο της νόμιμης βίας το έχει μόνο το κράτος. Μάλιστα δεν ασκείται από επιλογή αλλά από ανάγκη και πάντα στο όνομα του κοινού καλού.»  Μάλιστα για να στηρίξει το αφήγημα του έκανε λόγο για πολίτες τρομοκράτες   «Η τρομοκρατία, δεν θα παταχθεί, θα τσακιστεί. Δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες, γιατί πιστεύουμε στη Δημοκρατία και η τρομοκρατία είναι εχθρός της»

Δόγμα το οποίο ασπάζεται πλήρως η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, καθώς πριν από μέρες ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, είχε στηρίξει τα λεγόμενα  του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη περί στοιχείου αναγκαστικότητας στην επιβολή της βίας, αναφέροντας: «Από τότε που υπάρχει η έννοια της φιλελεύθερης δημοκρατίας, ο λαός δίνει το μονοπώλιο της βίας σε ένα κράτος διότι κάνει μια δοσοληψία»

Ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές του  δηλαδή άμεσα μας λένε ότι ο λαός τους έδωσε το «οκ» για να μπορούν να χρησιμοποιούν βία για το καλό μας. Η λέξη βία αναφέρεται στις πράξεις της επιθετικότητας και της κατάχρησης που προκαλεί ή σκοπεύει να προκαλέσει τον εγκληματικό τραυματισμό ή ζημιά. Η βία σίγουρα είναι μια ασθένεια. Τώρα πως εννοεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  οτι θα χρησιμοποιηθεί η βία για καλό δικό μας… μόνο αυτός το γνωρίζει. Εκτός αν πρέπει να τις τρώμε και να λέμε και ευχαριστώ.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή