Παραδοχή Λιβάνιου για το έγγραφο της ΕΡΤ

Δεν αμφισβήτησε την ύπαρξη του καθοδηγητικού εγγράφου για τον τρόπο προβολής από την ΕΡΤ της «κορονομάζωξης» Μητσοτάκη στην Ικαρία αλλά και της παραίτησης Λιγνάδη. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ απέδωσε την ύπαρξη της φωτογραφίας σε «κάποιον ανόητο, προβοκάτορα ή καλοθελητή».

Άγγελος Προβολισιάνος 09/02/2021 | 16:03

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δεν διέψευσε την ύπαρξη της ντιρεκτίβας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αντιτείνοντας πως το επίμαχο γεύμα του πρωθυπουργού στον Εύδηλο Ικαρίας προβλήθηκε από τα δελτία ειδήσεων ΕΡΤ και ασκώντας κριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Μάλιστα, απέδωσε την ύπαρξη της φωτογραφίας σε «κάποιον ανόητο, προβοκάτορα ή καλοθελητή».

«Η ντιρεκτίβα της συγκάλυψης δεν έλεγε να μην παίξουν πλάνα»

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Μάριος Κάτσης απάντησε στον κ. Λιβάνιο πως «η ντιρεκτίβα της συγκάλυψης δεν έλεγε να μην παίξουν πλάνα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία, αλλά να μην παίξουν πλάνα από την παρουσία του πρωθυπουργού στη βεράντα Στεφανάδη».

Κατά τα λεγόμενά του, τέτοια πλάνα δεν έπαιξαν στα δελτία ειδήσεων, κάτι που αποδεικνύει πως «η διοικητική ιεραρχία της ΕΡΤ φρόντισε το φιρμάνι να εφαρμοστεί πλήρως». Πρόσθεσε δε πως η ΕΡΤ είχε στείλει δικό της συνεργείο στην Ικαρία, θέτοντας το ερώτημα αν η δημόσια τηλεόραση έχει δικά της πλάνα από το «κορονογλέντι». «Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες που έχουν γίνει για αυτές τις πρακτικές που παραπέμπουν σε εποχές ΥΕΝΕΔ» συμπέρανε και εκτίμησε ότι ο υφυπουργός βρίσκεται σε δύσκολη θέση και γι’ αυτό επιχειρεί να θολώσει τα νερά. 

Πηγή: Documento