Παραδοχή-βόμβα Στυλιανίδη: Δεν κρατήθηκαν πρακτικά στη συνεδρίαση για την κακοκαιρία

Έκτακτες παρεμβάσεις Τσίπρα και Μητσοτάκη στη διαδικασία

Στην παραδοχή ότι στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κυριακής για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού δεν κρατήθηκαν πρακτικά προχώρησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία, ωστόσο έσπευσε να ρίξει τις ευθύνες στην ΕΜΥ, στην έλλειψη τεχνολογικών μέσων και… war room, αλλά και στις γραφειοκρατικές διαδικασίες. 

Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Στυλιανίδη τον λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας και σε μια οργισμένη ομιλία τόνισε ότι οφείλει να πει τον λόγο που ζήτησε συγγνώμη, ενώ τόνισε ότι η συνεδρίαση έγινε μέσω zoom, και είναι απαράδεκτο να μην έχει πατηθεί έστω το “record” ώστε να καταγραφούν τα όσα έχουν ειπωθεί. Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, τον αποκάλεσε «μεσάζοντα» ανάμεσα στην Αττική Οδό, αδιαφορώντας για το νομοθετικό πλαίσιο περί αποζημιώσεων.

Τον λόγο πήρε εκτάκτως επίσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο έσπευσε να κάνει υποδείξεις περί… ύφους, ενώ άφησε υπόνοιες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αγάπησε ξαφνικά την Αττική Οδό», σε αντίθεση με τον ίδιο που συμπεριφέρθηκε ως «πρωθυπουργός διατεθειμένος να συγκρουστεί με μια μεγάλη εταιρεία». O Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς έσπευσε αντί να απαντήσει επί του πρακτέου να επαναφέρει τη συζήτηση στη Μάνδρα και στο Μάτι. 

Από την πλευρά του τον λόγο πήρε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για να απαντήσει στον χαρακτηρισμό «ανεκδιήγητος» που τού απέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Περισσότερα σε λίγο…

Χατζηδάκης για υποκλοπές: Σε ένα τέτοιο θέμα ενέχονται διάφοροι άνθρωποι και θα τιμωρηθούν

Χατζηδάκης για υποκλοπές: Σε ένα τέτοιο θέμα ενέχονται διάφοροι άνθρωποι και θα τιμωρηθούν

Βρέθηκε υπό παρακολούθηση, με αλλεπάλληλες εισαγγελικές διατάξεις που τον χαρακτήριζαν επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια,…

ΕΛΑΣ και Μπακογιάννης έδωσαν άδεια στη Χρυσή Αυγή για συγκέντρωση σήμερα στην Αθηνα

ΕΛΑΣ και Μπακογιάννης έδωσαν άδεια στη Χρυσή Αυγή για συγκέντρωση σήμερα στην Αθηνα

Άδεια στους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση για τα Ίμια στην πλατεία…