Παραδοχή Άδωνη: Η κατάσταση με την ακρίβεια αναμένεται να «κοστίσει» στην κυβέρνηση στην κάλπη

Ο  υπουργός Ανάπτυξης  σε μία ακόμη προσπάθεια να υπερασπιστεί την εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην προχωρήσει στη μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, προσπάθησε να σπείρει τον φόβο κάνοντας λόγο για αστάθεια στην αγορά. Μάλιστα σε μια κρίση ειλικρίνειας παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση θα έχει επιπτώσεις στις εκλογές εξαιτίας της ακρίβειας  

Screenshot 1 14 1024x734 1

Για την ακρίβεια που έχει βάλει «φωτιά» στις τσέπες των καταναλωτών, και τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση μίλησε στο MEGA Σαββατοκύριακο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι στην Ευρώπη είμαστε η 3η ακριβότερη χώρα σε ό,τι αφορά στην τιμή της βενζίνης, κάτι που οφείλεται κυρίως στη φορολογία, ενώ μέσα σε ένα μήνα έχουμε αύξηση στην τιμή της αμόλυβδης κατά 20 περίπου λεπτά, και απαντώντας στο αν υπάρχουν σκέψεις για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο κ. Γεωργιάδης προώθησε το γνωστό κυβερνητικό αφήγημα των κοινωνικών παροχών, και συνάμα προσπάθησε να φοβίσει τους πολίτες αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε αστάθεια την αγορά. 

«Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή του ΦΠΑ στα καύσιμα θα είχε πολύ μεγάλο δημοσιονομικό κόστος, τεράστιο. Θα έστελνε και ένα άσχημο μήνυμα στις αγορές. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ακρίβειας και επειδή υπάρχει έχουμε βάλει τόσα πρόστιμα, κάνουμε ελέγχους, έχουμε αυξήσει το βασικό μισθό, έχουμε μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές. Όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί στη λογική να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των συμπολιτών μας ώστε να αντιμετωπίσουν εν μέρει το πρόβλημα της ακρίβειας. Αν γινόταν να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, θα τον είχαμε μειώσει ήδη», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης η αύξηση οφείλεται (πως θα γινόταν άλλωστε) κατά κύριο λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς «ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός αύξησε και τον ειδικό φόρο και το ΦΠΑ στα καύσιμα. Ο κ. Μητσοτάκης αντιθέτως δεν έχει αυξήσει κανέναν φόρο, έχει μόνο μειώσει», πρόσθεσε σχολιάζοντας τις προτάσεις της αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση έκανε τη μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε στην Ευρώπη για το ρεύμα»

Ο Άδωνης Γεωργιάδης συνεχίζοντας τον εμπαιγμό προς τους πολίτες μιλώντας για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα, η οποία έχει εκτοξεύσει τους λογαριασμούς στα ύψη, είπε ότι «Έχουμε πει ότι θα επιστρέψουμε έως 600 ευρώ για να καλυφθεί από την αρχή του χρόνου η αύξηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, ενώ από τον Ιούλιο και μετά δε θα υπάρχει ρήτρα. Η κυβέρνηση έκανε τη μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε στην Ευρώπη για το ρεύμα».

«Η κατάσταση με την ακρίβεια αναμένεται να «κοστίσει» στην κυβέρνηση στην κάλπη»

Παράλληλα σε μια κρίση ειλικρίνειας , παραδέχθηκε ότι η κατάσταση με την ακρίβεια αναμένεται να «κοστίσει» στην κυβέρνηση στην κάλπη.

«Δεν πιστεύω ότι θα μας κάνει καλό αυτή η κατάσταση, κακό θα μας κάνει. Σε όλη την Ευρώπη οι κυβερνήσεις χάνουν ποσοστά. Σε όλη την ΕΕ τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις των κυβερνητικών κομμάτων πέφτουν και της αντιπολίτευσης ανεβαίνουν. Μόνο στην Ελλάδα ισχύει το αντίθετο. Πιστεύω ότι ο κόσμος στην Ελλάδα βλέπει ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε. Αυτό που έχει προκύψει με τον πληθωρισμό δεν είναι ευθύνη κάποιας κυβέρνησης. Κάθε μέρα που είμαι στο υπουργείο δεν υπάρχει κάτι που να ασχολούμαι περισσότερο από την ακρίβεια. Ουδέποτε έχουν γίνει τόσοι έλεγχοι στην αγορά, ουδέποτε έχουν εισπραχθεί τόσα πρόστιμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος δεν ξέχασε να προβάλει  την παρουσίαση του νέου του βιβλίου  «Απλά μαθήματα ρητορικής», που θα γίνει την Τετάρτη 08/06.

 

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ