Παραδοχή Θεοδωρικάκου για τη γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο-«Η αστυνομία δεν έκανε ό,τι ήταν δυνατόν, ώστε να αποφευχθεί η δολοφονία»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αντί να στείλει την αστυνομία στην πάταξη της εγκληματικότητας και των γενοκτονιών την έχει δεσμεύσει στο να δέρνει παιδιά στις πλατείες και φοιτητές στα Πανεπιστήμια.

θεοδωρικάκος

Ένα από τα μοτό της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να κερδίσει τις εκλογές του 2019 ήταν το αφήγημα, που προέκυψε παραμύθι, του νόμος και τάξη. Αλλά και αυτό όπως και τόσα άλλα κυβερνητικά αφηγήματα κατέρρευσε. Πως; μα με την εγκληματικότητα να είναι στα ύψη και τις  συνεχιζόμενες γυναικοκτονίες να έχουν γίνει μια θλιβερή μάστιγα.

 

Μάλιστα ο αρμόδιος για το θέμα ασφάλειας  και προστασίας του πολίτη και της κοινωνίας, σε συνέντευξη του στο Μega , προχώρησε σε μια ωμή παραδοχή ότι η αστυνομία δεν έκανε ό,τι ήταν δυνατόν, ώστε να αποφευχθεί η γυναικοκτονία της 41χρονης στη Ζάκυνθο. Να τονίσουμε ότι ο άνδρας είχε απασχολήσει κατά παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, καθώς είχε συλληφθεί για ενδοοικογενεική βία και είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ζακύνθου., αλλά και αυτό δεν φαίνεται να θορύβησε ιδιαίτερα τις αστυνομικές αρχές.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απραξία της αστυνομίας και στην ερώτηση του δημοσιογράφου εαν αστυνομικός πήγε να ελέγξει το σπίτι απάντησε κυνικά : «Ας μην κρυβόμαστε. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος τη συνόδευε στο σπίτι. Καταρχήν αυτός (σ.σ. 49χρονος) δεν ήταν στο σπίτι. Πήγε εκ των υστέρων στο σπίτι. Ο άνθρωπος αυτός (σ.σ. 49χρονος) είχε αποφασίσει να τη δολοφονήσει. Η μόνη λύση στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα ήταν σε καμία των περιπτώσεων αυτοί οι δύο άνθρωποι να μην ξαναβρίσκονται στο ίδιο σπίτι. Να προστατευτεί (σ.σ. η 41χρονη), να βρεθεί σε κάποια δομή, να ζητήσει άλλου είδους συμβουλές».

Με λίγα λόγια ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την προστασία των πολιτών, είπε με νόημα ότι η κάθε γυναίκα πρέπει να βρεί το τρόπο να προστατευτεί μόνη της… Δεν ξέρουμε βέβαια αν τολμήσει να πάρει η ίδια τον νόμο στα χέρια της τι αντιμετώπιση θα έχει από το κράτος δικαίου… καθώς το έγκλημα της γυναικοκτονίας δεν περιλαμβάνεται στη νομοθεσία καμίας ευρωπαϊκής χώρας, παρόλο που ενδιαφέρον προκαλεί πως η κακοποίηση γυναικών βρίσκεται στην πρώτη θέση των παραγόντων γυναικείας θνησιμότητας στην Ευρώπη σε ηλικιακές ομάδες 16-44.