Παραδοχή αποτυχίας στο ποδόσφαιρο από το Μαξίμου

Έμμεσο «άδειασμα» Μητσοτάκη στον Αυγενάκη για όσα... δεν έκανε

5663566

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει κλείσει τριετία στο υφυπουργείο αθλητισμού και παρόλα αυτά δεν έχει δώσει λύσεις στα σοβαρά θέματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό παραδέχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Οι δύο άνδρες, μεταξύ άλλων, συζήτησαν τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις υπερεθνικές αρχές για την επίλυση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να λύσουμε όλα τα εκκρεμή θέματα στο ποδόσφαιρο», είπε στον πρόεδρο της UEFA ο Μητσοτάκης που στην ουσία παραδέχθηκε ότι δεν έχουν αντιμετωπιστεί, παρότι ο Αυγενάκης έχει καταθέσει 6 νομοσχέδια για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Με τις νομοθετικές του παρεμβάσεις ο υφυπουργός αθλητισμού καταπάτησε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και γι’ αυτό την επόμενη εβδομάδα αναμένεται στην Αθήνα κλιμάκιο των FIFA/UEFA για από κοινού συνάντηση με την ΕΠΟ και το υφυπουργείο αθλητισμού για το θέμα του μητρώου της ΓΓΑ και των σχετικών με αυτό κείμενων διατάξεων. Ο Κ. Μητσοτάκης είπε επίσης στον Αλ. Τσέφεριν ότι «στον βαθμό που μπορούμε να παρέμβουμε, σεβόμενοι την ανεξαρτησία της Ομοσπονδίας, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε ότι θα αφήσουμε πίσω μας όλα τα προβλήματα που έχουμε κληρονομήσει. Έχουμε τη στήριξή σας, έχουμε τον σωστό προσανατολισμό και την καθοδήγηση και θα τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του ο ισχυρός άνδρας της UEFA ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη σταθερή θέση της Ελλάδας κατά της συγκρότησης μίας κλειστής ευρωπαϊκής Super League από ορισμένους μεγάλους συλλόγους και ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

O Αλ. Τσέφεριν συναντήθηκε σήμερα και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο, τον οποίο ενημέρωσε για το τι ειπώθηκε νωρίτερα στο Μάξιμου και του ανέφερε ότι η UEFA πάντα και παντού, σε όλη την Ευρώπη, στηρίζει τα μέλη της, δηλαδή τις ομοσπονδίες.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.