Παραχαράκτης ψήφων

Αν η αποτίμηση των πεπραγμένων μιας κυβέρνησης σε μια χρονική στιγμή περιγράφεται από την φράση «τα πράγματα για την κυβέρνηση ποτέ δεν είναι τόσο άσχημα ώστε να μην μπορούν να γίνουν χειρότερα» τότε -πέραν πάσης αμφιβολίας- η αναφορά γίνεται για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

geenstemcomputers

Οτιδήποτε -από τα μικρότερα μέχρι τα μεγαλύτερα- πράττει ή παραλείπει να πράξει η -κομπορρημονούσα και αυτοθαυμαζόμενη- «επιτελική κυβέρνηση των αρίστων» έχει σίγουρα στον πυρήνα της πολιτικής της κάποιας μορφής απονομιμοποίηση. Νομική, πολιτική, κοινωνική, ηθική. Η κυβέρνηση, για κάθε «έγκλημα» που διαπράττει και εγκαλείται γι’ αυτό, κραδαίνει ως απαλλακτικό βούλευμα -παντός ελέγχου και πάσης κατηγορίας- την δημοκρατική εκλογή της, που της προσέφερες (όσοι την προσφέρατε) με την ψήφο σου και αυτή την παραχάραξε βάναυσα.

“Δεν θέλω να νομιμοποιήσω όλες αυτές τις ιστορίες” ήταν η, επικίνδυνη και χυδαία, απάντηση του Κωστή Χατζηδάκη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, όταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς τον ρώτησε σχετικά με την αναφορά του ονόματος του (από μεγάλες εφημερίδες) μεταξύ των υπουργών που φέρονται ως παρακολουθούμενοι. Με ποια διαδικασία, κ. υπουργέ, νομιμοποιείται μία ιστορία (ένα αφήγημα) και πως απονομιμοποιείται; Προφανώς δια της έρευνας, αν αποδειχτεί αληθής με τεκμηριωμένα στοιχεία ή ψευδής ως ατεκμηρίωτη οπότε συκοφαντική. Και στις δύο περιπτώσεις επιλαμβάνεται της διαλεύκανσης η δικαιοσύνη, ειδικότερα όταν αφορά την ίδια την δημοκρατική λειτουργία της χώρας.

Η απάντηση του υπουργού θυμίζει την παροιμία: «Ο άντρας μου είναι κερατάς κι εγώ καλή γυναίκα». Είναι ο ίδιος υπουργός που σε άλλον τηλεοπτικό σταθμό και ερωτώμενος (για το ίδιο θέμα) από τον Γιώργο Αυτιά, είχε την ακόλουθη στιχομυθία:
Γ.Α. “Ρωτήσατε τον πρωθυπουργό για το θέμα;”
Κ.Χ “Βεβαίως και τον ρώτησα”
Γ.Α “Τι του είπατε;”
Κ.Χ “Τι να του πω του ανθρώπου;”
Γ.Α. “Τι σας είπε ο πρωθυπουργός;”
Κ.Χ. “Τι να μου πει ο άνθρωπος;”
Έτσι δίνει ο υπουργός απαντήσεις, ακόμα και όταν απέναντι του έχει τον….Αυτιά, όπως δεν δίνει (αφού δεν προσέρχεται) στην Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις απανωτές ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα.

“Ως προς το καλάθι του νοικοκυριού που ήδη ρίχνει τις τιμές σε προϊόντα, είναι ένα μέτρο το οποίο τώρα σπεύδουν να το εφαρμόσουν και άλλες χώρες. Προφανώς δεν αφορά τους Αριστερούς του χαβιαριού ή τους Σοσιαλιστές της σαμπάνιας. Ενδιαφέρει όμως το μέσο Έλληνα. Με αυτούς και με το καλάθι του νοικοκυριού είμαστε εμείς λοιπόν. Και όσοι το σνομπάρουν ας πάρουν το δικό τους ακριβό κουβαδάκι και ας πάνε να παίξουν αλλού” ανέφερε σε ομιλία του, στην Πάτρα, ο πρωθυπουργός.

Η αμετροέπεια και χυδαιότητα, έχει ονοματεπώνυμο. Κυριάκος Μητσοτάκης. Όταν τα βρεφικά γάλατα κλειδώνονται με αντικλεπτικά, τότε το καλάθι της ακραίας φτώχειας προβάλλεται ως πρωτοπόρα και μεγάλη κοινωνική παροχή την οποία μάλιστα αντιγράφουν και οι ξένοι. Όταν δεν έχεις μπει ποτέ μέσα σε super market, δεν έχεις ψωνίσει ποτέ τίποτε, δεν σε απασχόλησε ποτέ η δυνατότητα προμήθειας του οποιουδήποτε προϊόντος (ανεξαρτήτως τιμής), τότε θεωρείς τον εαυτό σου μέσο Έλληνα, τους καταγγέλλοντες ως «Αριστερούς του χαβιαριού και Σοσιαλιστές της σαμπάνιας» και αυτούς που σου γυρίζουν την πλάτη ως σνομπ και «να
πάρουν το κουβαδάκι τους να πάνε να παίξουν αλλού». Σου παραχάραξε την ψήφο, δεν θα σε βρίσει χυδαία;

“Ήταν το είδος του ανθρώπου που δεν μπορεί να κάνει τα περισσότερα πράγματα και δεν έχει διάθεση να κάνει τα υπόλοιπα”.
Joseph Conrad, συγγραφέας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…