Παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας κατά την αποσυναρμολόγηση της "καταραμένης" ρόδας

Παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας εντόπισε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας κατά τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης της «καταραμένης» ρόδας του Συντάγματος, που δεν γύρισε ποτέ! Ο έλεγχος διενεργήθηκε το απόγευμα της Τρίτης και χρειάστηκε η συνδρομή της αστυνομίας, καθώς το συνεργείο αρνήθηκε να συνεργαστεί.

NewsRoom 04/01/2017 | 16:13

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, πρόκειται για παραβιάσεις σε θέματα ασφαλείας, αφού κατά τα φαινόμενα δεν είχαν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα. «Φανταστείτε να είχαμε ατύχημα στο κέντρο της ΑΘήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος» ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εργασίας στο koutipandoras.gr.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΕΠΕ για τις παραβιάσεις που διαπιστώθηκαν, κλήθηκαν οι υπεύθυνοι σε παροχή γραπτών εξηγήσεων, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από το νόμο διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Όπως επισημαίνεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία, οι εργοδότες υποχρεούνται να διευκολύνουν το έργο των Επιθεωρητών Εργασίας κατά τον έλεγχο. Στον εργοδότη που αρνείται την παροχή στοιχείων ή πληροφοριών, επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις.

Το Σ.ΕΠ.Ε θα συνεχίσει να παρεμβαίνει ώστε να διασφαλίσει ότι, υπό οποιαδήποτε περίσταση, δεν θα γίνει καμία έκπτωση στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.