Παππάς: "Υποχρέωσή μας να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για να μην εκτραπεί η Δημοκρατία μας"

Απάντηση στα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής περί «αργυρώνητων» για όσους ενδεχομένως συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε…

nikos pappas syriza

Απάντηση στα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής περί «αργυρώνητων» για όσους ενδεχομένως συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς μιλώντας στον realfm 97,8, ενώ τοποθετήθηκε και στο ζήτημα που ανέκυψε με τις καταγγελίες Σκουρλέτη περί δωροδοκιών βουλευτών για την υπερψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Σε σχέση με την παραίτηση του Π. Σκουρλέτη που ζήτησε ο κ. Καλαντζής θα χρειαστεί να περιμένει πάρα πολύ. Άλλες παραιτήσεις συζητούνται και διακινούνται, παρόλο που η κυβέρνηση υποτίθεται ότι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και τα σενάρια για αλλαγή κυβέρνησης ή πρωθυπουργού είναι ζωντανά, για αλλαγή ηγεσίας στον κυβερνητικό εταίρο. Υπάρχει ένα ψηφιδωτό, το οποίο συνιστά κινούμενη άμμο. Είναι το ψηφιδωτό που αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση και την κάνει να αντιδρά σπασμωδικά, όπως στο θέμα που απασχόλησε την επικαιρότητα από χθες το πρωί. Καμία φορά οι αντιδράσεις δείχνουν και το ειδικό βάρος που δίνει κάθε πολιτική παράταξη στα ζητήματα και κατά πόσον ανησυχεί αν αυτή η συζήτηση είναι μια συζήτηση που στον κόσμο “περπατάει”», είπε.

Στο ερώτημα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «φορτίζει τόσο πολύ το πολιτικό κλίμα με τέτοιου είδους αναφορές και καταγγελίες χωρίς να προσκομίζονται στοιχεία για αυτές», ο κ. Παππάς απάντησε: «Εμείς έχουμε την υποχρέωση να κρούουμε πάντα τον κώδωνα του κινδύνου, για να μην εκτραπεί η Δημοκρατία μας σε καταστάσεις που θυμίζουν στιγμές πάρα πολύ άσχημες». Ερωτηθείς αν γίνονται προληπτικά οι δηλώσεις αυτές, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Να σας θυμίσω την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο ΣΔΟΕ. Θα σας έλεγα ότι έχουν και ένα στοιχείο τέτοιο γιατί όχι;». Και πρόσθεσε:

«Εμείς ήρθαμε να πούμε ότι υπάρχει και διατηρείται μια τέτοια συζήτηση. Να σας θυμίσω ότι είχαμε παρεμβάσεις και του κ. Καμμένου προ αρκετών ημερών, είχαμε την παρέμβαση του κ. Κωνσταντόπουλου, είχαμε την παρέμβαση του κ. Καρατζαφέρη, όταν είχαν μετακινηθεί ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης στη ΝΔ.

Αυτό θα είχε ένα ενδιαφέρον αν το θέσουμε σε ένα πλαίσιο ευρύτερο, με την έννοια ότι η Δικαιοσύνη άλλες φορές αντιδρά και άλλες φορές δεν αντιδρά. Δεν αντέδρασε όταν είπε ο κ. Βενιζέλος ότι έχει τα αμυντικά σχέδια της χώρας στο σπίτι του, ότι έχει αντίγραφα ή όταν είπε ο πρωθυπουργός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένοπλες συνιστώσες. Στο ερώτημα αν λέει ότι υπάρχει πολιτικός «δάκτυλος» πίσω από τη χθεσινή παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ο κ. Παππάς απάντησε:

«Να μην το πω αυτό. Δεν περιμέναμε και δεν τη θωρούσαμε δόκιμη την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, μετά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Αντιδράσαμε με ψυχραιμία, με μία ψυχραιμία που απορρέει από τη βεβαιότητα μας ότι οι ανόητοι ισχυρισμοί δεν πείθουν κανένα Έλληνα και Ελληνίδα, σε αντίθεση με την αντίδραση της κυβέρνησης. Δεύτερον, υπάρχει ένα ευρύτερο ενδιαφέρον σε αυτό που ανέφερε ο κ. Καλαντζής και την ενδεχόμενη συνεργασία βουλευτών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι διακηρυγμένη επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η ευρύτερη συμπαράταξη των δυνάμεων στην πορεία προς τις εκλογές για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση.

Κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα θα εκπλαγεί αν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ βρεθούν δυνάμεις ευρύτερες που μέχρι στιγμής δεν είναι μαζί μας. Είναι σταθερή, ανοιχτή και ειλικρινής επιδίωξή μας. Σε καμία περίπτωση τέτοιου τύπου τοποθετήσεις, όπως του κ. Καλαντζή δεν πρόκειται να μας πτοήσουν από το να συνεχίσουμε τον δρόμο που βαδίζουμε τα τελευταία 4 χρόνια και έχει φέρει αυτά τα αποτελέσματα για μας.

Αν κάποιος δεν θεωρήσει ότι είναι σημαντικό αυτή η πολιτική να τερματιστεί και ψηφίσει να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτήν την Βουλή που εμείς θεωρούμε απονομιμοποιημένη, κόβει τις γέφυρες συνεργασίας μαζί μας. Οι συμφωνίες γίνονται πάνω στα προγράμματα και στις κοινές επιδιώξεις. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης».

Πηγή: Real.gr

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…