Παππάς: Στην Ελλάδα έγινε αεροπειρατεία. Πήραν τον "αέρα" της χώρας με τρόπο σκοτεινό.

Λάβρος ήταν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς κατά του παλαιού κατεστημένου των καναλαρχών, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika fm. Αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Στην Ελλάδα συνετελέσθη μια αεροπειρατεία. Πήραν τον αέρα της χώρας με τρόπο σκοτεινό».

5721f9341dc5246c1f8b4e3f 2

«Βρέθηκε δηλαδή ο διαγωνισμός για το δίκτυο των κεραιών της χώρας από το οποίο μεταδίδεται το τηλεοπτικό σήμα, άνηκε στην ίδια κλειστή ομάδα καναλαρχών. Έσπασε αυτό το κλειστό club και ορισμένοι σπαρταράνε. Τι να κάνουμε τώρα;» πρόσθεσε.

Στο ερώτημα των δημοσιογράφων πώς η Digea θα μπει στην διαδικασία να αλλάξει το τοπίο με δεδομένο ότι μέτοχοι σε αυτήν είναι και ιδιοκτήτες καναλιών που δεν έχουν πάρει άδεια και αύριο μπορεί να μην υπάρχουν, ο Νίκος Παπάς ήταν ξεκάθαρος: «Δεν είναι ουδείς υπεράνω του νόμου δεν μπορώ να το πω πιο απλά. Η Digea θα μπορεί να μεταφέρει το σήμα των νομίμως αδειοδοτημένων. Δεν υπάρχει ουδεμία περαιτέρω συζήτηση επ’ αυτού. Είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα».

Στο παράδοξο να παραμένουν μέτοχοι στην Digea άνθρωποι που δεν θα έχουν κανάλια, ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε ως εξής: «Δεν μπορεί να συσχετιστεί αυτό. Αυτό ήταν δυστυχώς μια ουρά της ανωμαλίας την οποία περιέγραψα πριν. Υπάρχουν οι πάροχοι του δικτύου να είναι και πάροχοι του περιεχομένου. Γίνεται σε όλες τις άλλες βιομηχανίες τεράστια συζήτηση και υπάρχουν και οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες για διαχωρισμό του πάροχου του δικτύου από τον πάροχο του περιεχομένου. Εδώ είχαμε ακριβώς αυτή την ανωμαλία διότι σας είπα και πριν στην Ελλάδα έχει συνετελεσθή μια αεροπειρατία με τεράστιες και απαράγραφες ευθύνες του πολιτικού συστήματος. Το ξέρετε ότι με μία τροπολογία νομιμοποίηθηκε η λειτουργία τους ως λειτουργούντες για το ψηφιακό σήμα των τηλεοπτικών σταθμών σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας του 2013; Μιλάμε για πράγματα ακραία και τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που τα κάνανε επειδή έγινε για πρώτη φορά διαγωνισμός»

Οι δημοσιογράφοι Τζένος και Κουρτάκης ρώτησαν τον υπουργό και για το θέμα του περούκα-gate για το οποίο ο Νίκος Παπάς είπε ότι δεν περίμενε τέτοια «καραγκιοζιλίκια» με περούκες τονίζοντας πως δεν είναι σίγουρος κατά πόσο φταίνε οι δημοσιογράφοι ή οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ που εργάζονταν.

Στο θέμα Καλογρίτσα ο υπουργός παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που έκανε η Attika Bank για την δανειοδότηση της συγκεκριμένης τεχνικής εταιρίας και διευκρίνισε ότι ο Ιωάννης Καλογρίτσας είναι ο υιός του εργολάβου και ο οποίος δεν έχει επιχειρηματική δραστηριότητα κατασκευαστή καλώντας όποιων διατυπώνει τέτοιους ισχυρισμούς να τους τεκμηριώσει.

«Έχουν εξαντληθεί τα επιχειρήματα για την αρτιότητα και τη διαφάνεια του διαγωνισμού» τόνισε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε «θα εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί». Σε όσους αναφέρουν ότι η υπόθεση Καλογρίτσα, είναι το Βατοπέδι του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε «τους εύχομαι καλή τύχη».

Ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι «μετά τον διάρκειας 15 ημερών έλεγχο (η αντίστροφη μέτρηση άρχισε χθες) θα έχουμε την οριστικοποίηση των υπερθεματιστών, εφόσον καταβληθούν τα χρήματα».

Επ’ αυτού ο Νίκος Παπάς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτός ο διαγωνισμός είχε αλλεπάλληλα φίλτρα τα οποία οι πολιτικοί μας αντίπαλοι που εξαπολύουν εμετούς υπερασπιζόμενοι συμφέροντα δικά τους δεν ομολογούν. Τώρα είμαστε στο στάδιο να εξετάσουμε τις ενστάσεις. Υπάρχει ενδεχόμενο να μην περάσουν στην επόμενη φάση κάποιοι από τους υπερθεματιστές. Αν δεν είναι εντάξει κάποιος φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο».

«Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου» επεσήμανε σε άλλο σημείο ενώ «απευθυνόμενος σε εχθρούς και φίλους» είπε ότι: «Κάνουν λάθος εάν νομίζουν ότι η Γενική Γραμματεία ενημέρωσης και ο υπουργός Επικρατείας ασκούν πολιτική Παππά. Η πολιτική είναι κυβερνητική».