Παππάς σε Προανακριτική: Να καλέσετε Σαμαρά, Παπασταύρου, Φιλιππάκη να σας πουν για το συμφωνητικό του 2013

Ως προς τις συναντήσεις με τον Σάμπυ Μιωνή για την εξεύρεση εξωδικαστικής λύσης για τη διένεξη μεταξύ του επιχειρηματία και του εκδότη της «Δημοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη, ο Νίκος Παππάς επανέλαβε τη διπλωματική διάσταση του ζητήματος.    

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης να λυθεί η αντιδικία, αφού ο Σ. Μιωνής ήταν εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού και η κυβέρνηση του Ισραήλ είχε θορυβηθεί από τις καταγγελίες Μιωνή περί αντισημιτισμού.
 

Σχετικά με τη δεύτερη συνάντηση, στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, μετά την υπογραφή του συνυποσχετικού μεταξύ Μιωνή – Φιλιππάκη, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η συζήτηση δεν εισήλθε στην ουσία του θέματος και πως ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα για το περιεχόμενο του συμφωνητικού.

Τα λόγια αυτά του Ν. Παππά ήρθαν ως απάντηση στις διαρροές της ΝΔ περί «αδειάσματος Φιλιππάκη σε Παππά», καθώς στην επιστολή του προς την Προανακριτική ο εκδότης της «Δημοκρατίας» τονίζει πως το θέμα της συνάντησης, το 2018, στο υπουργείο αφορούσε την «τήρηση των εκατέρωθεν δεσμεύσεων του συμβιβασμού». Στο συμφωνητικό υπήρχε η δέσμευση για την παύση των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων του Σ. Μιωνή, δεδομένο που -όπως ξεκαθάρισε ο Ν. Παππάς στην Επιτροπή- δεν γνώριζε και για αυτό ζήτησε να κληθούν στην Προανακριτική οι συνήγοροι των δύο πλευρών. Κατά τις πληροφορίες, ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ακόμα ότι στην επικοινωνία που υπήρχε με την ισραηλινή κυβέρνηση ξεκαθαρίστηκε πως η όποια διαμεσολάβηση θα προέκυπτε μόνο για την αντιδικία Μιωνή – Φιλιππάκη.

«Καλέστε Σαμαρά, Φιλιππάκη και Παπασταύρου»
«Να καλέσετε τον κ. Σαμαρά, τον κ. Παπασταύρου, τον κ. Φιλιππάκη και τους δικηγόρους των δύο πλευρών για να μας πουν πως συντάχθηκε το συμφωνητικό του 2013. Ποιος ζήτησε τι και τι προβλεπόταν για τα δικαστικά έξοδα» τόνισε ο Ν. Παππάς απευθυνόμενος στα μέλη της πλειοψηφίας στην Προανακριτική Επιτροπή. Διερωτήθηκε δε ποιανού πρόταση ήταν ο επιμερισμός των εξόδων μεταξύ Μιωνή και Φιλιππάκη αλλά και ποιος δήλωνε εγγυητής της συμφωνίας. «Εκτός κι αν φοβάστε τον κ. Φιλιππάκη που μπορεί να έχει πολλά να πει για ραντεβού με τον κ. Σαμαρά» πρόσθεσε με νόημα.

Αποσύρει την κριτική περί παρέμβασης σε ιδιωτική υπόθεση η ΝΔ
Εγκατέλειψε η ΝΔ την κριτική περί «παρέμβασης της προηγούμενης κυβέρνησης στην ιδιωτική υπόθεση Μιωνή – Φιλιππάκη» λόγω της εμπλοκής Σαμαρά. Κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από μέλος της πλειοψηφίας στην Προανακριτική, η γραμμή που εκφράστηκε μετά από ερώτημα του documentonews.gr είναι πως δεν αποτελεί πρόβλημα η κυβερνητική παρέμβαση σε μια αντιδικία μεταξύ ιδιωτών, κάτι που είχαν καταγγείλει δημοσίως βουλευτές της ΝΔ σε τηλεοπτικά πάνελ, αλλά ζήτημα εγείρεται εάν υπάρχει παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης για την έρευνα που διεξαγόταν εναντίον του Σ. Μιωνή. 

Αφιέρωμα στο Αντιστασιακό τραγούδι – Aπο την Εθνική Αντίσταση και τους Λαμπράκηδες μέχρι σήμερα

Αφιέρωμα στο Αντιστασιακό τραγούδι – Aπο την Εθνική Αντίσταση και τους Λαμπράκηδες μέχρι σήμερα

Τραγούδια που σημάδεψαν τους αγώνες του λαού μας για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία, ειρήνη και δικαιοσύνη.

RSF: Παρέμβαση φον ντερ Λάιεν υπέρ των ελλήνων δημοσιογράφων ζητούν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα

RSF: Παρέμβαση φον ντερ Λάιεν υπέρ των ελλήνων δημοσιογράφων ζητούν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα

Αίτημα από τους RSF την παραμονή της ομιλίας της προέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα