Παππάς: "Οι νέες τεχνολογίες πολλαπλασιάζουν την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα μιας επιχείρησης"

Περιοδεία πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, έχοντας συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της Κοχάνης στο τοπικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της Κοζάνης ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του κ. Παππά να συμμετάσχουν σε εθνικό μέτωπο για τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, ώστε να χρηματοδοτηθεί η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

NewsRoom 25/01/2017 | 19:05

Ο Νίκος Παππάς επισήμανε, ακόμη, τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, η αποποινικοποίηση των οφειλών πάνω από 20.000 ευρώ, η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με τα εισοδήματα, ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος κ.λπ., ενώ υπογράμμισε την προσήλωση της Κυβέρνησης στον αναντικατάστατο ρόλο των Επιμελητηρίων, «τον οποίο επιβουλεύονται κάποιες δυνάμεις».

«Είναι απαραίτητο, επίσης, να συνειδητοποιήσουμε τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν και θα παίζουν όλο και εντονότερα οι νέες τεχνολογίες στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ενδεχομένως, κάποιες φορές οι επαγγελματίες υποτιμούν τις νέες τεχνολογίες, όπως καταδεικνύουν τα σχετικά στοιχεία (η αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου από τις ελληνικές επιχειρήσεις κινείται μόλις στο εν τρίτον του μέσου κοινοτικού όρου, ενώ η χρήση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης είναι σχεδόν μηδενική). Αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει άμεσα, αφού οι νέες τεχνολογίες μπορούν να πολλαπλασιάσουν το δυνητικό “ακροατήριο“ και, γενικότερα, να πολλαπλασιάσουν την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα μιας επιχείρησης», κατέληξε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Τα θέματα που απασχολούν τους παραγωγικούς φορείς της Κοζάνης έθεσαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης, Κώστας Κυριακίδης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ιάκωβος Παντελίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου, Γιάννης Μητλιάγκας, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου, Νίκος Σαρρής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Κοζάνης, Νίκος Ζαρκάδας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Δημήτρης Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος των Επισκευαστών Αυτοκινήτων Κοζάνης, Θύμιος Χασιώτης, ο Πρόεδρος των Κομμωτών Κοζάνης, Πέτρος Πέμας και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Στούκης.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.