Newsroom

Newsroom

Παππάς: Ο Τσίπρας διαμορφώνει συναινέσεις και αυτό κάποιοι το τρέμουν

«Πολιτική απόγνωση» να μιλούν κάποιοι για στημένο σκηνικό, υποστηρίζει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ

pappas

«Είναι τομή στα πολιτικά πράγματα και σηματοδοτεί μια νέα κατάσταση, γι’ αυτό και βλέπουμε τις διαρκείς μετατοπίσεις της γραμμής όλης της αντιπολίτευσης», το νέο τοπίο που διαμορφώνεται μετά και την αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Η πραγματικότητα δείχνει ότι εμείς θα έχουμε την πλειοψηφία και για τη στήριξη της κυβέρνησης και για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουμε μπροστά μας» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών για την κυβέρνηση «η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστεί ομαλά η κατάσταση όπως είπε και ο πρωθυπουργός».

Χαρακτήρισε ως «πολιτική απόγνωση» το να μιλούν κάποιοι για στημένο σκηνικό, συμπληρώνοντας ότι «είναι ανοησίες τα περί αποστασίας». «Έχουμε μία κατάσταση στην οποία ο Τσίπρας διαμορφώνει συναινέσεις και αυτό τρέμουν κάποιοι, το υπαρκτό ενδεχόμενο να καταφέρουμε να διευρύνουμε αυτές τις συναινέσεις όπως φάνηκε και χθες» τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Απαντώντας για έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό, ο Ν. Παππάς είπε ότι «ο πρωθυπουργός είναι ο μόνος αρμόδιος για τη συμπλήρωση του υπουργικού συμβουλίου και έχει δείξει ότι αυτές τις αποφάσεις τις λαμβάνει με γνώμονα και την ανανέωση και τη διεύρυνση και την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου».

Συνεχίζοντας ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «ο κ. Καμμένος δεν στάθηκε εμπόδιο σε καμία περίπτωση νομοθετικής μας πρωτοβουλίας. Η μόνη περίπτωση όπου ο Καμμένος λέει ότι αποσύρει τη στήριξή του είναι το Μακεδονικό, και “ο εκ του θαύματος” αυτοί που μας κατηγορούσαν για τον Καμμένο ψηφίζουν μαζί του». Υποστήριξε ότι δεν ευσταθούν τα «περί ετερόκλητης συμμαχίας», καθώς «αυτά στερούνται αξιοπιστίας όταν εκτοξεύονται και από συγκεκριμένα κέντρα».

Απαντώντας στο αν ο πρωθυπουργός «άδειασε» τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι η διαφωνία του Π. Καμμένου ήταν γνωστή εδώ και καιρό στο πανελλήνιο, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπήρξε “άδειασμα”. Σε μια σταθερή πορεία επίλυσης ενός πάρα πολύ σοβαρού ζητήματος ο καθένας έκανε τις επιλογές του» τόνισε ο Ν. Παππάς προσθέτοντας ότι πάνω και σε όλο το κλίμα μιας παραφιλολογίας το πότε “πέφτει η κυβέρνηση” ο πρωθυπουργός ζήτησε καθαρές κουβέντες και λύσεις.

«Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής. Αν δεν έχουμε 151 βουλευτές, εν ευθέτω χρόνω θα πάμε σε εκλογές αφού ολοκληρωθούν οι βασικές μας νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η προστασία της Α’ κατοικίας (…). Δεν επιδέχονται παρερμηνείες. Δεν καταλαβαίνει μόνο όποιος δεν θέλει να καταλάβει και άπαντες είναι προ των ευθυνών τους» τόνισε ο Ν. Παππάς, σημειώνοντας ότι ηγεσίες που έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν την εθνική γραμμή που υπηρετεί τώρα η κυβέρνηση, «έχουν κλείσει το στόμα τους και κάθονται υποκριτικά».

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η κυβερνητική θητεία. Έχουμε θετικά σημάδια και στην οικονομία και στην απασχόληση (σ.σ. μείωση της ανεργίας) και θέλουμε αυτή η πορεία να συνεχιστεί», προσέθεσε.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως αβεβαιότητα. «Από την Τετάρτη και μετά, θα έχουμε καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτή η σύνθεση της Βουλής όχι μόνο θα δώσει καθαρή πλειοψηφία, αλλά έχει τη δυνατότητα να αποτυπώσει και αυξημένες πλειοψηφίες σε κεντρικές νομοθετικές πρωτοβουλίες. ‘Αρα γεννάται ένα ερώτημα της πολεμικής την οποία αντιμετωπίζουμε και της επιλογής κάποιων να υπερψηφίζουν σημαντικά κομμάτια της κυβερνητικής πολιτικής» σχολίασε, διερωτώμενος παράλληλα αν θα ψηφίσει η αντιπολίτευση τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναμένεται να ληφθούν για την προστασία της Α’ κατοικίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού κλπ.

Σχετικά με απειλητικά SMS σε βουλευτές, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «υπάρχουν στοιχεία τοξικότητας που καλό θα ήταν να μη διαχέονται στον δημόσιο πολιτικό διάλογο», κάνοντας λόγο για «φτηνή κριτική» εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, τη στιγμή που υπάρχουν διαρκείς μεταμορφώσεις κάποιων για να διασφαλίζουν θέση στα ψηφοδέλτια. «Δεν είναι συναλλαγή όταν υπηρετείς τη θέση σου με καθαρές κουβέντες. Μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου έχει φύγει πάνω από τη Νέα Δημοκρατία η ευρωπαϊκή προβιά, την οποία φόρεσε το 2012 υποδυόμενη ότι θα έσωσε τη χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, και έχει μείνει γυμνό το πρόγραμμά της που θέλει ασφαλιστικό Πινοσέτ, τον ΕΝΦΙΑ να τον έχουν αναλάβει οι δήμοι, όπου μόνο οι πλούσιοι δήμοι θα έχουν παροχές, καθώς και ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που είναι απέναντι στην προοπτική επαναφοράς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αύξησης του κατώτατου μισθού. Αυτά τα οποία ονομάζει “ιδεοληψίες της Αριστεράς”».

«Ο κόσμος γνωρίζει σε ποια περίοδο υπέστη καταβαράθρωση το εισόδημά του» συνέχισε ο Ν. Παππάς, χαρακτηρίζοντας γελοία την κριτική περί αυξημένων μέτρων από την κυβέρνηση από κάποιους «που πήραν 65 δισ. μέτρα».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να σιωπούν πρώην πρωθυπουργοί για το Μακεδονικό τώρα. «Ο κ. Σημίτης, ο οποίος έδωσε μια συνέντευξη τριών σελίδων για να μας πει ότι θα ξαναμπούμε στα μνημόνια και έφαγε μια τεράστια διάψευση από τις Βρυξέλλες, δεν έχει πει μία κουβέντα για το Μακεδονικό» υπογράμμισε ο Ν. Παππάς, ο οποίος έκανε λόγο για κυβερνήσεις που εκτόξευσαν το χρέος και οδήγησαν τη χώρα στην επιτροπεία.

Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή νέα συνεργασία με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι «ο κ. Καμμένος έκανε μία επιλογή και έκανε και καθαρό ότι τα νομοσχέδια της κυβέρνησης θα τα υπερψηφίσει. Το τι θα φέρει ο χρόνος μένει να το δούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και το δίλημμα θα το έχουν άλλοι».

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «χρειάζεται ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο και σε επίπεδο Ευρώπης αλλά και στην Ελλάδα καθώς υπάρχει ο κίνδυνος συμμαχιών Δεξιάς – ακροδεξιάς», επισημαίνοντας πως στη δική μας περίπτωση αυτό μεταφράζεται με μετατόπιση του κορμού της συντηρητικής παράταξης.

Χαρακτήρισε «ανατριχιαστικές» τις δηλώσεις Βέμπερ περί συμπόρευσης με τον Σαλβίνι, τονίζοντας: «χρειάζεται απάντηση από ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο στο οποίο χωράνε και άνθρωποι που δεν συμφωνούμε σε σχέση με το τι έγινε στην Ελλάδα, αλλά κυρίως με το τι πρέπει να γίνει αύριο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάτρα: Αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε 3 μαθητές Δημοτικού – Τα δάγκωσαν την ώρα που έπαιζαν μπουγέλο

Τέμπη σκυλιά

Πάτρα: Αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε 3 μαθητές Δημοτικού – Τα δάγκωσαν την ώρα που έπαιζαν μπουγέλο

«Τα δύο από αυτά καθώς αιμορραγούσαν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι γονείς τους τρόμαξαν πολύ».

Καρυστιανού: Στη Λάρισα για το κλείσιμο της φωτογραφικής έκθεσης για τα Τέμπη – Ο Σύλλογος καταγγέλλει αφωνία των ΜΜΕ

417450887 2208697189468204 7869178350190591919 n

Καρυστιανού: Στη Λάρισα για το κλείσιμο της φωτογραφικής έκθεσης για τα Τέμπη – Ο Σύλλογος καταγγέλλει αφωνία των ΜΜΕ

«Η εκδήλωση σήμερα θάφτηκε ολοκληρωτικά από όλα τα Media» - Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός…

Πειραιάς: Πυροβολισμοί έξω από γνωστό σούπερ μάρκετ – Πληροφορίες για έναν νεκρό και έναν τραυματία

Πειραιάς

Πειραιάς: Πυροβολισμοί έξω από γνωστό σούπερ μάρκετ – Πληροφορίες για έναν νεκρό και έναν τραυματία

Το επεισόδιο έγινε πριν από λίγα λεπτά στην ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά

H τρανς κολυμβήτρια Lia Thomas αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Μετά τη διαμάχη με την Παγκόσμια Ομοσπονδία

MixCollage 14 Jun 2024 05 47 PM 9314

H τρανς κολυμβήτρια Lia Thomas αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Μετά τη διαμάχη με την Παγκόσμια Ομοσπονδία

Η Αμερικανίδα κολυμβήτρια Λία Τόμας -η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή ως η πρώτη τρανς αθλήτρια…

Ένας ψυχολόγος αναλύει «Το γράμμα» του Σωκράτη Μάλαμα: Τι συμβολίζει η Κυριακή και η σκοτεινιά

Μάλαμα γράμμα

Ένας ψυχολόγος αναλύει «Το γράμμα» του Σωκράτη Μάλαμα: Τι συμβολίζει η Κυριακή και η σκοτεινιά

«Το γράμμα του Σωκράτη Μάλαμα. Mια ποιητική αφήγηση που ενσωματώνει βαθιά υπαρξιακά θέματα»

Ανασχηματισμός: Υπουργοποιήθηκαν 4 μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

InCollage 20240614 170736523

Ανασχηματισμός: Υπουργοποιήθηκαν 4 μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

Η «γουρλίδικη» και «διασκεδαστική» επιτροπή της Βουλής που μπάζωσε κάθε πτυχή της αλήθειας του διπλού…