Παππάς: O κ. Σαμαράς, η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας-Τι έγινε με τα 2,6 εκατ. ευρώ;

Ευθεία πρόκληση στον Αντώνη Σαμαρά απηύθυνε με δηλώσεις του από το περιστύλιο της Βουλής ο Νίκος Παππάς, αποκαλώντας τον πρώην πρωθυπουργό «προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας» και ζητώντας εξηγήσεις για τα 2,6 εκατ. ευρώ, για τα αιτήματα προς τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και για τη διαμεσολάβησή του με φόντο τη διένεξη Φιλιππάκη – Μιωνή.

4735636 1

Μετά το θόρυβο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της παρανόμως καταγεγραμμένης συνομιλίας του με τον Σάμπι Μιωνή, ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής δεν απέφυγε να μιλήσει για την «ταμπακιέρα», τονίζοντας πως οι αναφορές περί «ατζέντας» και «δουλειών» αφορούσαν «τον κ. Σαμαρά και την παρέα του».

Έκανε λόγο δε για «επιλεκτική απομαγνητοφώνηση» και «μεθόδους κοπτοραπτικής», ενώ συνέδεσε όσα είδαν σήμερα το «φως» της δημοσιότητας με την τρέχουσα συγκυρία. Δηλαδή, τα 2,6 εκατ. ευρώ που φέρεται να έλαβε -σύμφωνα με στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί στην Προανακριτική Επιτροπή- ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, αλλά και το πόρισμα – κόλαφος για τον σύζυγο της βασικής μάρτυρος της «σκευωρίας Novartis», Ελένης Ράικου.

«Τι έγινε με τα 2,6 εκατ. ευρώ; Τι ζητούσε επίμονα από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο κάλεσε και δέχθηκε στο σπίτι του; Γιατί τρέμει σαν τον ψάρι την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο; Γιατί πίεζε τον κ. Φιλιππάκη να μην γράφει για τους Μιωνή και Παπασταύρου και τι εννοούσε λέγοντας ότι ¨αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει τη ΝΔ¨; Γιατί το 2013 μεσολάβησε για να υπάρξει συμβιβασμό μεταξύ Μιωνή και Φιλιππάκη;», ήταν τα αλλεπάλληλα ερωτήματα που έθεσε και τα οποία απευθύνονται προσωπικά στον Αντ. Σαμαρά, προσθέτοντας πως ήρθε η ώρα να μιλήσει και ο Στ. Παπασταύρου για την υπόθεση των 2,6 εκατ. ευρώ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η εν επίμαχη συνάντηση με τον Σ. Μιωνή ήταν σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα, ο Ν. Παππάς απάντησε: «Όχι, βέβαια».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Την ώρα που αποδεικνύεται ότι:

· Ο κ. Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, έλαβε 2,6 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ.

· Ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφοράς, κυρίας Ράικου, ζημίωσε το δημόσιο με 1,7 εκατ. ευρώ μόνο για το έτος 2018.

Ο Σάμπυ Μιωνής, με αντάλλαγμα μάλλον τη Λάρκο, παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά. Προσκομίζει την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση μιας παράνομης καταγραφής ιδιωτικής μας συνομιλίας, επιχειρώντας τη βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου. Με μεθόδους κοπτοραπτικής, δηλαδή με αποσιωπητικά -γιατί άραγε;- στα επίμαχα σημεία και με δήθεν ακατάληπτες λέξεις επίσης στα επίμαχα σημεία, παραποιεί το νόημα του διαλόγου.

Οι αναφορές σε «ατζέντα», πληροφορίες για κάποιους που «κάνουν δουλειές», προφανώς και δεν έχουν αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του, τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου, που με διάφορα κόλπα έβγαζαν λεφτά από τότε. Οι μαφιόζικες μέθοδοι όμως θα αποκαλυφθούν. Και η αλήθεια θα λάμψει.

Ήρθε η ώρα, ο κ. Σαμαράς, η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, να εμφανιστεί στην Επιτροπή εάν στοιχειωδώς έχει τα «κότσια» και μέσω δημόσιου βήματος να εξηγήσει:

· Τι έγινε με τα 2,6 εκατ. ευρώ.

· Τι ζητούσε επίμονα από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο κάλεσε και δέχθηκε στο σπίτι του.

· Γιατί τρέμει σαν τον ψάρι την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

· Γιατί πίεζε τον κ. Φιλιππάκη να μην γράφει για τους Μιωνή και Παπασταύρου και τι εννοούσε λέγοντας ότι «αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει τη ΝΔ».

· Γιατί το 2013 μεσολάβησε για να υπάρξει συμβιβασμό μεταξύ Μιωνή και Φιλιππάκη;

Αλλά ήρθε η ώρα να μιλήσει και ο κ. Παπασταύρου. Και να μας πει ποιανού χρήματα διαχειρίστηκε και σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα 2,6 εκατ. ευρώ. Η ΝΔ, κάθε φορά που πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη, καταφεύγει σε μαφιόζικες μεθόδους. Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι όταν φωνάζει ο κλέφτης, δεν φοβάται ο νοικοκύρης».

Πηγή: Documentonews.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…