Παππάς: Μόλις στο 3,5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ ενώ στη Γερμανία είναι στο 51%

«Μόλις στο 3,5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ, όταν η Γερμανία κάνει παρεμβάσεις στο 51% του ΑΕΠ, η Γαλλία στο 22,9% και η Ιταλία στο 21,2%» σημείωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης της Οικονομίας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή

«Αυτό που λείπει από το ελληνικό σχέδιο και το οποίο έχουν εντάξει άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο σχεδιασμό τους είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα εγγυήσεων, το οποίο θα πρέπει να υποχρεωθούν νομοθετικά οι τράπεζες να κάνουν διαθέσιμο στο σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Η επιλογή της κυβέρνησης για ένα εγγυοδοτικό ταμείο ενός δισ. ευρώ ή 0,5% είναι εξαιρετικά χαμηλό», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση των Πράξεων Νομοθετικών Περιεχομένου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των επιπτώσεών του. Επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι «οι παρεμβάσεις που έχουν παρουσιαστεί από ελληνικής πλευράς ανέρχονται στο 3,5% του ΑΕΠ, όταν στη Γερμανία φτάνουν στο 51% του ΑΕΠ, στη Γαλλία στο 22,9%, στην Ιταλία στο 21,2%, στο Ηνωμένο Βασίλειο στο 17,9%, στη Δανία και στις ΗΠΑ στο 12,2%».

Ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα υποδομής (μετρό Θεσσαλονίκης, Πατρών – Πύργου, Ε65, ΒΟΑΚ, αεροδρόμιο Καστελλίου), όπως είχαν δρομολογηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά «πάγωσαν» με ευθύνη της Ν.Δ., ώστε να δημιουργηθεί απασχόληση, να ενισχυθεί η παραγωγικότητα της Οικονομίας και να εισρεύσουν χρήματα διασφαλισμένα από ευρωπαϊκά κονδύλια. Ζήτησε ακόμα την ανάκληση της απόφασης για την άρση προστασίας της α’ κατοικίας από την 1η Μαΐου, ενώ σε σχέση με το κουπόνι επιμόρφωσης -αντί βοηθήματος- στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες, κάλεσε τον κ. Σταϊκούρα «να στρίψετε το τιμόνι, καθώς εκτός από την ανάγκη επιβίωσης των ανθρώπων αυτών, επιμένετε σε μια προσβλητική για τους ίδιους απόφαση».

«Έχετε ξεκινήσει μία δημόσια συζήτηση για το αν έχουμε χρήματα ή όχι. Ξέρουμε όλοι τι παραδώσαμε. Μας βάζετε σε πειρασμό να σας πούμε ότι έχετε χρήματα για να δώσετε 11 εκατ. ευρώ σε μέσα Ενημέρωσης, τα οποία θα μοιράσει μία ιδιωτική διαφημιστική εταιρεία, ενώ υπήρχε πλαίσιο και για τη δωρεάν προβολή των σποτ, αλλά και για την ενίσχυση των ΜΜΕ, αν θέλετε να μου πείτε ότι προβλέπετε τη στήριξή τους. Στο πλαίσιο στήριξης, όμως, υπήρχαν αυστηρές προδιαγραφές για τη διαφάνεια, την απασχόληση και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας που θέλετε να παρακάμψετε, όμως», σημείωσε ο Νίκος Παππάς, για να προσθέσει στη συνέχεια «απαλλάσσεται τα κανάλια και από την καταβολή των 21 εκατ. ευρώ συνολικά για τις άδειες, δίνετε 30 εκατ. ευρώ στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και ακόμα 11 εκατ. στον Μορέα γιατί είχε -λέτε- χαμηλή κίνηση. Όλα αυτά μας κάνουν 73 εκατ. ευρώ και αποτελούν παράδειγμα ότι για κάποιους έχετε λεφτά».

Ο ίδιος κάλεσε, τέλος, την κυβέρνηση να ξαναδεί τα ζητήματα των απευθείας αναθέσεων που προβλέπονται στις ΠΝΠ, το θέμα των προσλήψεων στην Υγεία που κρίνονται άκρως απαραίτητες, καθώς και τη στήριξη του Τουρισμού, ο οποίος αναμένεται να υποστεί ισχυρές πιέσεις, που θα μπορούσαν να ανασχεθούν -ως ένα βαθμό- από ένα ειδικό πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: «Δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να μπαλώνει απλώς τις τρύπες που άνοιξε το ΠΔ»

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: «Δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να μπαλώνει απλώς τις τρύπες που άνοιξε το ΠΔ»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος χαρακτηρίζει πρόοδο την παραδοχή ότι χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να…

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS: Πάνω από το 1/3 έχει επηρεαστεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS: Πάνω από το 1/3 έχει επηρεαστεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα

Σημαντικά μεγαλύτερες οι ζημιές στο δάσος του Αμαζονίου, σε σχέση με αυτές που παρατηρούνταν μέχρι…

Επίθεση φασιστών στο Σύνταγμα: Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο των Ιμίων

Επίθεση φασιστών στο Σύνταγμα: Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο των Ιμίων

Φαίνεται πως δεν μπόρεσαν να χωνέψουν την χθεσινή αντιφαστιστική επικράτιση στο κέντρο της Αθήνας και…

Χρ. Σπίρτζης για Greek Mafia και ΕΛ.ΑΣ: Ο Θεοδωρικάκος συνεχίζει να κάνει τον ανίδεο

Χρ. Σπίρτζης για Greek Mafia και ΕΛ.ΑΣ: Ο Θεοδωρικάκος συνεχίζει να κάνει τον ανίδεο

Ανυποχώρητη μομφή του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εναντίον του Τάκη Θεοδωρικάκου με φόντο…