Προαναγγέλλει εκλογές ο Νίκος Παππάς: Η χώρα δεν μπορεί να πορεύεται με κυβέρνηση μειοψηφίας για πολύ

Προσφυγή στις κάλπες προαναγγέλλει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς αν συνεχιστούν οι διαφοροποιήσεις κυβερνητικών βουλευτών, ενώ σχολιάζει και τις κινήσεις της Πρόεδρου της…

2339817 0

Προσφυγή στις κάλπες προαναγγέλλει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς αν συνεχιστούν οι διαφοροποιήσεις κυβερνητικών βουλευτών, ενώ σχολιάζει και τις κινήσεις της Πρόεδρου της Βουλής.

«Η χώρα δεν θα μπορεί να πορεύεται με κυβέρνηση μειοψηφίας για πολύ», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση».

«Χρειάζονται καθαρές, συμπαγείς και σταθερές λύσεις», πρόσθεσε ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Παππάς αναγνωρίζει το ρήγμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει επιβεβαιωθεί, όπως αναφέρει, σε τρεις ψηφοφορίες.

Τονίζει, μάλιστα, ότι η διαφορετική ψήφος δεν αφορά δευτερεύοντα θέματα, αλλά «το πλαίσιο της συμφωνίας, το οποίο αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να αποσπάσει», σημειώνοντας ότι «η ψήφιση ή μη της συμφωνίας είναι οριακή στιγμή» και ότι «η καταψήφιση σημαίνει και άρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Για τα σενάρια περί εκλογών αναφέρει ότι «είναι λογικό να ανακυκλώνονται, όταν το κυβερνητικό κόμμα έχει τόσες κοινοβουλευτικές απώλειες».

Ερωτηθείς αν σε περίπτωση εκλογών θα είναι η Αριστερή Πλατφόρμα στα ψηφοδέλτια, ο κ. Παππάς απαντά: «Αν πάμε σε εκλογές, θα πάμε για να εξασφαλιστούν η απολεσθείσα σταθερότητα και η πλειοψηφία».

Αναφερόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο κ. Παππάς ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει εκφράσει καθαρά τη διαφωνία της με τις κυβερνητικές επιλογές. Την ψηφίσαμε βέβαια αλλά πρέπει να σας πω ότι η κάθετη διαφωνία και η κατοχής μιας τόσο σημαντικής θέσης είναι ένας απολύτως ασυνήθιστος συνδυασμός. Ειδικά όταν καταγγέλλονται διάφορα με λεκτικές ακρότητες και ανοίκειες στις αναλύσεις της Αριστεράς».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρεται στην πορεία των διαπραγματεύσεων και την αποφυγή του Grexit, λέγοντας μάλιστα ότι το σενάριο της εξόδου από το ευρώ «συνεχίζει να προωθείται από ακραίους γερμανικούς κύκλους».

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

Όχι το μήνυμα των ευρωεκλογών κατάλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά έκανε και ανασχηματισμό στο πόδι...