Παππάς: «Η απάτη Μητσοτάκη δεν καλύπτεται από κανέναν Γεωργιάδη»

«Κάθε δημόσια εμφάνιση υπουργού επιβεβαιώνει την απάτη Μητσοτάκη».

Άμεση και ιδιαιτέρα καυστική ήταν η αντίδραση του τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, στα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στη ΕΡΤ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να «μαζέψει» το φιάσκο της επένδυσης στο Ελληνικό, έφτασε στο σημείο να πει ότι «η επένδυση στο Ελληνικό καθυστερεί λόγω επιχειρηματικών συμφερόντων».

Σύμφωνα με τον Νίκο Παππά, «κάθε δημόσια εμφάνιση υπουργού επιβεβαιώνει την απάτη Μητσοτάκη».

Στη ανακοίνωσή του, ο Νίκος Παππάς αναφέρει τα εξής: 

«Η απάτη Μητσοτάκη δεν καλύπτεται από κανέναν Γεωργιάδη. Κάθε δημόσια εμφάνιση υπουργού επιβεβαιώνει την απάτη Μητσοτάκη».

Και εξηγεί: «Απάτη η ανάπτυξη του 4%. Απάτη οι επενδύσεις, καθώς ο νέος αναπτυξιακός φτιάχτηκε κατ’ εντολή του ΣΕΒ. 
Απάτη η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση της προκαταβολής φόρου για τους επαγγελματίες, που λαμβάνουν αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και το ρεύμα. Απάτη η αύξηση του κατώτατου μισθού για τους υπαλλήλους. Απάτη το μέρισμα για το 75% των δικαιούχων. Απάτη η 13η σύνταξη για τους συνταξιούχους. Ανάμεσα στις απάτες και μια οφθαλμαπάτη. Οι μπουλντόζες στο Ελληνικό που «θα είναι σαν να παίρνουν μπρος, αλλά δεν θα παίρνουν».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στο έργο του Ελληνικού γιατί υπάρχει σύγκρουση επιχειρηματικών συμφερόντων. 

«Όσοι βάζουν λεφτά δεν βλέπουν καθυστέρηση, αλλά μεγάλη ταχύτητα. Παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση μια επένδυση που είχε ουσιαστικά ακυρωθεί», υποστήριξε.
 
Στους άλλους τομείς της οικονομίας είπε ότι από την αρχή του έτους θα ξεκινήσει η λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας, η οποία σημείωσε θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης προέβλεψε ότι το 2020 θα υπάρξουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Ανέφερε επίσης ότι το επόμενο σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ένταξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ΕΣΠΑ. «Το μελετάμε και θα έχουμε σύντομα αλλαγή των διαδικασιών στην κατεύθυνση να γίνουν ταχύτερες», σημείωσε.

ΣΥΡΙΖΑ: «Το λιγότερο που έχει να κάνει ο κ. Παπαθανάσης είναι να δώσει στη δημοσιότητα τον διακανονισμό του χρέους του»

ΣΥΡΙΖΑ: «Το λιγότερο που έχει να κάνει ο κ. Παπαθανάσης είναι να δώσει στη δημοσιότητα τον διακανονισμό του χρέους του»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά να δημοσιευτεί ο διακανονισμός για τα χρέη του Νίκου Παπαθανάση και διερωτάται…

Ηλιόπουλος: Εφικτή η αλλαγή με προοδευτική κυβέρνηση – Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στη σταθερότητα

Ηλιόπουλος: Εφικτή η αλλαγή με προοδευτική κυβέρνηση – Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στη σταθερότητα

«Σε όλες τις υποθέσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί τη γραμμή της συγκάλυψης. Ο κ. Μητσοτάκης…