Newsroom

Newsroom

Παππάς: Η μόνη εμπειρία που έχει ο κ. Μητσοτάκης στην ψηφιακή πολιτική είναι από όσα δεν υλοποίησε

Ο Νίκος Παππάς, απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε σήμερα να δώσει συμβουλές στην κυβέρνηση για καλύτερη ψηφιακή πολιτική.

591600681dc5242c748b4692

Αν αυτές προκύπτουν από την εμπειρία του τα προηγούμενα χρόνια, καλύτερα να μας λείπουν, γιατί, η μόνη εμπειρία που έχει ο κ. Μητσοτάκης είναι από όσα δεν υλοποίησε ο ίδιος και οι κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε:

1. Για να ξεκολλήσει η Ελλάδα από τον πάτο και πιο συγκεκριμένα από την 26η θέση του Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI), στην οποία μας έφεραν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

2. Για να αρθεί το μπλοκάρισμα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση δράσεων των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2014, επί Σαμαρά, λόγω των τραγικών επιδόσεων της περιόδου 2007 – 2013 (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ).

3. Για να βελτιωθούν οι τραγικές επιδόσεις της κυβέρνησης της ΝΔ στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την οποία ήταν αρμόδιος ως Υπουργός ο νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και η δεινή κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει τα έργα ΤΠΕ στη χώρα. Τα παραπάνω, στηλιτεύονταν, μάλιστα, και σε επιστολή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Γιοχάνες Χαν, προς τον τότε Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, το Νοέμβριο του 2013».

Παράλληλα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπενθυμίζει ότι στον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης «που φαίνεται να ξεχνά πολύ εύκολα, ότι εμείς, ως κυβέρνηση:

1. Καταφέραμε, μέσα σε ένα χρόνο, να βελτιώσουμε τους δείκτες μας στον DESI 2017, κατά 8,6%. Mια επίδοση που κατατάσσεται στις 5 πρώτες μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανέφερε και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά, Άντρους Άνσιπ, εχθές στη Βουλή.

2. Καταφέραμε να άρουμε τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη χρηματοδότηση έργων ΤΠΕ και να ανοίξουμε το δρόμο ώστε σημαντικοί πόροι – κονδύλια να αποδοθούν στη χώρα μας.

3. Ιδρύσαμε τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και καταρτίσαμε -για πρώτη φορά- Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική.

4. Καταθέσαμε πρόταση και υλοποιούμε μέσω ΕΣΠΑ δύο μεγάλα έργα εθνικής εμβέλειας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 400 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη εθνικού δικτύου ευρυζωνικής πρόσβασης νέας γενιάς σε αστικές, νησιωτικές, ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, αν όχι αστείο, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα και την κοινωνία (και) στην ψηφιακή απομόνωση, να διεκδικούν το ρόλο του τιμητή».

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση ο Ν.Παππάς προσθέτει ότι «αν στενοχωριούνται με τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις Ευρωπαίων Αξιωματούχων, που εξάρουν τις δικές μας πρωτοβουλίες, τους καλούμε να ανατρέξουν στο προσωπικό τους αρχείο τους, να διαβάσουν τις επιστολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που τους κατακεραύνωναν και να κάνουν το (βουβό) απολογισμό τους».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…