Παππάς: "Η κυβέρνηση δεν έχει προσωπικά με κανέναν αλλά δεν θα συνεχιστεί το καθεστώς ασυδοσίας"

Σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες απάντησε από το βήμα της Βουλής, ο Νίκος Παππάς.

570a6ec61dc52416708b4633

«Ελπίζω να μην επιτρέψετε να ξαναδημιουργηθούν αυτοκρατορίες με στρουμφάκια» είπε ο κ. Νικολόπουλος, απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας.

«Στην ερώτησή σας περιγράφετε, αυτό που και η κυβέρνηση αποκαλεί “τρίγωνο της διαπλοκής”. Δεν ήταν ατύχημα, αλλά τρόπος ζωής συγκεκριμένων συμφερόντων» απάντησε ο υπουργός Επικρατείας και ανέφερε το παράδειγμα «διευθυντή ενός εκ των συγκροτημάτων, ο οποίος ζητούσε με δήλωσή του από δυο μετόχους του συγκροτήματος να βάλουν χρήματα με το επιχείρημα ότι απέκτησαν ισχύ και χρήμα», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

«Πρόκειται για δημόσια παραδοχή ότι τα μέσα αυτά δεν είναι βιώσιμα και πως χρησιμοποιούνταν για αλλότριους σκοπούς όχι για την επίτευξη κέρδους αλλά για να γεννηθεί ισχύς και χρήμα» υποστήριξε ο κ. Παππάς και συνέχισε: «Πρόκειται, επίσης, για παραδοχή της σχέσης του πολιτικού προσωπικού με τα μέσα αυτά, το οποίο δείχνει να γοητεύεται από την εφήμερη αγάπη των σχολιαστών και των παραθύρων. Δημιουργήθηκαν επιχειρήσεις περισσότερες από όσες η αγορά αντέχει και οι τράπεζες επέλεγαν να κάμπτουν τους κανόνες της δανειοδότησης, επειδή υπέκυπταν στις πιέσεις του πολιτικού προσωπικού».

«Η διαδικασία είναι αντικειμενική. Η κυβέρνηση δεν έχει προσωπικά με κανένα αλλά δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί το καθεστώς της ασυδοσίας και τελικά θα περάσουμε σε βιώσιμα σχήματα» είπε ο κ. Παππάς, για να συμπληρώσει ότι η κριτική που είχε δεχθεί η κυβέρνηση για την επιλογή να χορηγήσει τέσσερις τηλεοπτικές άδειες «φαντάζει ξεπερασμένη υπό το φως των γεγονότων χρεοκοπίας μεγάλων καναλιών», προσέθεσε.

Ο υπουργός Επικρατείας επίσης διευκρίνισε πως μόνον όσοι έχουν καταδικαστεί αμετακλήτως για συγκεκριμένα αδικήματα, όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αποκλείονται από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Όπως τόνισε ο κ. Παππάς, η προκήρυξη θεσπίζει τα ασυμβίβαστα από τα οποία προκύπτει ότι, δεν αρκεί μόνο η άσκηση ποινικής δίωξης, ούτως ώστε να αποκλειστεί κάποιος υποψήφιος από το διαγωνισμό. Ο κ. Παππάς επισήμανε ότι η όλη διαδικασία αδειοδότησης θα είναι απολύτως αντικειμενική, οι φάκελοι θα εξεταστούν από εταιρία ελεγκτών.

Τόνισε επίσης, ότι βρισκόμαστε στην τελευταία φάση, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα θα πρέπει να έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις όλων των ενδιαφερομένων.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…