Newsroom

Newsroom

Παππάς: Γκάζι στην κατηφόρα τα μέτρα της ΝΔ για τον κορονοϊό

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τη μείωση μισθών κατά 50%, ενώ παράλληλα κατέδειξε τις ελλείψεις στα είδη πρώτης ανάγκης για την ατομική προστασία από τον κορoνοϊό και την αισχροκέρδια

pappas

«Απόλυτη συνταγή καθίζησης της ελληνικής οικονομίας» και «γκάζι στην κατηφόρα» χαρακτήρισε τα μέτρα της Νέας Δημοκρατίας -και ειδικά τη ρύθμιση για την απασχόληση των εργαζομένων στο μισό χρόνο και με μισό μισθό– για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Πάμε σε μία κατάσταση στην οποία δύο εκατομμύρια συμβάσεις εργασίας θα είναι σε αναστολή, κάτι που θα θέσει το σύνολο της οικονομίας σε καταστολή», τόνισε ο ίδιος, απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του. Προτείνοντας, μάλιστα, τη συγκρότηση «ενός μεγάλου προγράμματος εγγυήσεων για τις επιχειρήσεις με όρο την μη αναστολή των συμβάσεων εργασίας. Αυτό κάνει όποιος θέλει να κρατήσει την οικονομία και να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα».

Σε σχέση με τα φαινόμενα ελλείψεων στα είδη πρώτης ανάγκης για την ατομική προστασία από τον κορονοϊό, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι «είναι ζήτημα δημόσιας Υγείας η απόλυτη επάρκεια αντισηπτικών και μασκών, δεν είναι θέμα ομαλής λειτουργίας της αγοράς. Πρέπει να παρέμβει το δημόσιο, να προμηθεύεται κεντρικά τις πρώτες ύλες, να εγγυηθεί την ομαλή διανομή στα νοσοκομεία και τα φαρμακεία», φέρνοντας ως παράδειγμα και τις ελλείψεις που καταγγέλλουν γιατροί από νοσοκομεία όλης της χώρας.

Για την αισχροκέρδεια σε μάσκες και αντισηπτικά, επεσήμανε: «Ως σήμερα έχουν γίνει σημεία και τέρατα. Μας είπατε ότι θα διατιμήσετε το ποσοστό κέρδους στα είδη ατομικής προστασίας από τον κορωνοϊό. Αν ένα μπουκαλάκι αντισηπτικό έκανε δύο ευρώ και το κέρδος ήταν 10%, ο έμπορος θα έβγαζε 20 λεπτά. Αν πάει η τιμή στα 20 ευρώ, θα βγάζει από το ίδιο μπουκαλάκι δύο ευρώ κέρδος. Θα δεκαπλασιάσει, δηλαδή, το κέρδος του μαζί με την τιμή. Αυτό του διασφαλίσατε».

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…