Παππάς: Έρχεται η ώρα της αυτοκάθαρσης σε ΝΔ – ΔΗΣΥ

Σε αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης μετατράπηκε η συζήτηση των Επίκαιρων Ερωτήσεων από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τον Γιάννη Μανιάτη προς τον Νίκο Παππά αναφορικά με την παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή. «Θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και τότε θα μπείτε σε διαδικασία ιδεολογικής και πολιτικής αυτοκάθαρσης» είπε, προβλέποντας το πολιτικό μέλλον ΝΔ-ΔΗΣΥ.

5ae38f7e1dc524a2118b4576

του Άγγελου Προβολισιάνου

Τις πολιτικές αντιφάσεις της ΔΗΣΥ και τη συστηματική υπεράσπιση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και από τα δύο τότε συγκυβερνώντα κόμματα στηλίτευσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. «Βλέπω μερικούς έτοιμους να υπερασπιστούν τη συγκυβέρνηση (σ.σ. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) μέχρι τελευταίας πολιτικής ρανίδας του αίματός τους» σχολίασε σχετικά με την κριτική που δέχτηκε από την κ. Ασημακοπούλου και τον κ. Μανιάτη, υποστηρίζοντας ότι «αυτό μας διευκολύνει». «Στις εκλογές του 2019 τα βασικά βέλη στη φαρέτρα σας θα είναι η υπεράσπιση της κυβέρνησης του 2014» διαπίστωσε.

Έψεξε τον βουλευτή της ΔΗΣΥ, με αφορμή τις παλινωδίες για τη συνταγματική αναθεώρηση και το απρόσμενο αίτημα της κ. Γεννηματά για εκλογές «εδώ και τώρα», αποκαλώντας επικίνδυνο για τη χώρα το ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα προσαρμογής. «Να θυμίσω στον ελληνικό λαό ότι κάποιοι είχαν υπογράψει πλεονάσματα 7,2%, με μείωση του ΑΕΠ συνολικά –25 μονάδες» ανέφερε, κατηγορώντας τους πως «έχετε μούτρα να λέτε τώρα ότι είναι πολύ το 1,5% και το 2,5%.

«Θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και τότε θα μπείτε σε διαδικασία ιδεολογικής και πολιτικής αυτοκάθαρσης. Εάν θέλετε να συνεχίσετε θα είναι απολύτως ευκταίο για τη δική μας πολιτική στρατηγική να μείνετε κολλημένοι στην υπεράσπιση των πεπραγμένων της τελευταίας σας διακυβέρνησης. Εάν το επιλέξετε, καλή τύχη» κατέληξε.

Συγκατάθεση ΝΔ – ΔΗΣΥ στο πρόγραμμα των μικροδορυφόρων

Μπούμερανγκ γύρισε η απόπειρα άσκησης κριτικής των Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Γιάννη Μανιάτη για την πολυσυζητημένη παραίτηση του διακεκριμένου ακαδημαϊκού, Σταμάτη Κριμιζή, από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ). Ο υπουργός αποδέχτηκε το αίτημα για συζήτηση του γεγονότος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, εξασφαλίζοντας παράλληλα την συγκατάθεση και των δύο εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης

για το πρόγραμμα των μικροδορυφόρων. «Και από τους δύο ερωτώντες κατάλαβα ότι είναι υπέρ του προγράμματος των μικροδορυφόρων. Υπήρξε παραδοχή ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική διαχείριση στον ΕΛΔΟ και καλωσορίζω τη θέση του κ. Μανιάτη ότι δεν έπρεπε να πωληθεί ο δορυφόρος (ο παλιός δορυφόρος του Hellas Sat που πωλήθηκε επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ)» επισήμανε. 

Διαβάστε επίσης: «Ο Κριμιζής ήθελε να ακυρώσει το πρόγραμμα των μικροδορυφόρων»

Παραθέτοντας όλα τα ονόματα των ακαδημαϊκών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μικροδορυφόρων, αντέστρεψε τα πυρά για τα περί «κομματικού παραμάγαζου» που κατήγγειλε η κ. Ασημακοπούλου για τον ΕΛΔΟ, με τον κ. Παππά να ρωτά τη βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν γνωρίζει έστω και έναν εξ αυτών που να έχει οποιαδήποτε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ. 

Αναφορικά με την κριτική της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου περί πρόθεσης διασπάθισης δημόσιου χρήματος στον ΕΛΔΟ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ επανέλαβε ότι ο Οργανισμός δεν έχει ΑΦΜ και ως εκ τούτου δεν έχει εισπράξει, ούτε έχει διαχειριστεί ένα ευρώ. Στην προσπάθειά της να αντικρούσει τα όσα υποστήριξε ο υπουργός, η κ. Ασημακοπούλου έκανε στροφή 180 μοιρών, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι ο ΕΛΔΟ δεν έχει αποκτήσει ακόμα ΑΦΜ…

Reuters: Σκέψεις της Ουκρανίας για πρόσκληση της Ρωσίας σε μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής

oukrania 51

Reuters: Σκέψεις της Ουκρανίας για πρόσκληση της Ρωσίας σε μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής

Η Ουκρανία εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσκλησης της Ρωσίας σε ειρηνευτική σύνοδο κορυφής στην Ελβετία