Παππάς: Περιμένουμε καθαρή λύση για το χρέος

Η κυβέρνηση περιμένει μία καθαρή λύση για το ζήτημα του χρέους στο σημερινό Eurogroup, όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

NewsRoom 22/05/2017 | 10:43

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει αυτά που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους, ενώ αναφερόμενος στο ΔΝΤ σχολίασε ότι είναι λογικό να επιμένει και να ζητά γενναία διευθέτηση του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας μάλιστα ότι έχει και η Γερμανία υποχρεώσεις και πρέπει να τις τηρήσει.

Σχετικά με τα αντίμετρα είπε ότι θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα με τα μέτρα και τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τα αντίμετρα, δηλαδή τα μέτρα που ισοφαρίζουν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους και θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα, ενώ αναφερόμενος στην ΝΔ είπε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «τα αντίμετρα είναι ψεύτικα, στην ουσία λέει ότι δεν θα τα εφαρμόσει».

«Είμαστε περήφανοι που έχουμε σταματήσει μια πορεία καταστροφής. Έχουμε αποτρέψει την καταστροφή για εκατομμύρια συμπολίτες μας», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Όπως είπε ο κ. Παππάς, η βασική εικόνα είναι ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να ανακάμψει, καθώς και ότι υπάρχει ένα πλέγμα πολιτικών που θα βεβαιώσουν ότι η ανάπτυξη είναι δίκαιη και θα διευκολύνει τα χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ τόνισε ότι μπαίνουν οι βάσεις για την δίκαιη ανάπτυξη της οικονομίας.

«Όσοι ποντάρουν στο σενάριο της εκτροπής να αλλάξουν πλευρό», σημείωσε.