Newsroom

Newsroom

Παππάς: Αδύνατον να υπάρξει συναίνεση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της προεδρικής εκλογής, με τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο…

pappas 6

Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της προεδρικής εκλογής, με τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά, να δηλώνει σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» πως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να μιλά για «παιχνίδια με τους θεσμούς», όταν ο ίδιος «έχει εμφανιστεί μόνο πέντε φορές στη Βουλή, όταν έχει φέρει 25 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, όταν έχει απορρίψει τρεις Εξεταστικές Επιτροπές και όταν απέρριψαν χωρίς διαδικασία και συζήτηση, κατά παράβαση των θεσμών, το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ».

Μάλιστα, ο κ. Παππάς πήγε ένα βήμα παραπέρα, εκφράζοντας την άποψη ότι «ο συνταγματικός νομοθέτης, θέλοντας να διασφαλίσει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο εγγυητής της λειτουργίας του πολιτεύματος, λέει ότι πρέπει να είναι προϊόν ευρύτερων συναινέσεων. Κάτι που είναι αδύνατον, ενόσω στην κυβέρνηση βρίσκονται κόμματα που έχουν ευρύτατα αποδοκιμαστεί από τη λαϊκή ψήφο».

Αναφορικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ, ο κ. Παππάς σχολίασε ότι «ερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ –και καλώς δημοσιογραφικά– πού θα βρει τα λεφτά, αλλά πρέπει να ερωτηθεί και ο κ. Σαμαράς πού θα βρει τα λεφτά των πλεονασμάτων έως το 2020, τα 60 δις, που είναι υπεσχημένα να πάνε για την εξυπηρέτηση ενός μη βιώσιμου χρέους».
«Εκτός», συνέχισε, «και αν η επίσημη κυβερνητική γραμμή είναι ότι το χρέος είναι βιώσιμο, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος. Εδώ, προκύπτει ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, διότι περί χρέους και εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης ακούμε πολλά ωραία που γίνονται κουραστικά κάποια στιγμή, αλλά εάν η επίσημη κυβερνητική γραμμή είναι πως το χρέος είναι βιώσιμο, δεν καταλαβαίνουμε ποιος ο λόγος της διαπραγμάτευσης».

Τέλος, σχετικά με τους υπαινιγμούς για πιέσεις σε βουλευτές, εν όψει της προεδρικής εκλογής, μέσω του ΣΔΟΕ, αρκέστηκε να δηλώσει: «Η Ελλάδα είναι μικρό πολιτικό χωριό και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Και οι υπηρεσιακοί και οι κυβερνητικοί που αντέδρασαν έχουν καταλάβει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές για τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα σας έλεγα ότι αυτό το ερώτημα είναι κάτι που δεν είναι εύκολο να διαψευστεί και επιτρέψτε μου να μείνω σε αυτά. Είναι καθαρά τα μηνύματά μας».

Γιαννούλης: Έκανε αναφορά στο λάθος των δημοσιογράφων στο αέρα του ΣΚΑΪ – Ταράχτηκε ο Κούτρας (video)

Γιαννούλης Κούτρας

Γιαννούλης: Έκανε αναφορά στο λάθος των δημοσιογράφων στο αέρα του ΣΚΑΪ – Ταράχτηκε ο Κούτρας (video)

Δεν θέλουνε να ακούνε για δημοσιογραφικά λάθη στον αέρα του ΣΚΑΪ μάλλον

Οι αχρείαστες αποκαλύψεις για την Άννα Παναγιωτοπούλου από την Τσολάκη: «Νόμιζαν πως γίνεται επιθετική»

Παναγιωτοπούλου Τσολάκη

Οι αχρείαστες αποκαλύψεις για την Άννα Παναγιωτοπούλου από την Τσολάκη: «Νόμιζαν πως γίνεται επιθετική»

Στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη μάθαμε πράγματα για την Άννα Παναγιωτοπούλου, που δεν χρειαζόταν να…

Θήβα: Σοκάρουν οι γονείς του μωρού που βρέθηκε νεκρό – «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» (video)

profile player 960x540 2

Θήβα: Σοκάρουν οι γονείς του μωρού που βρέθηκε νεκρό – «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» (video)

«Το έβαλα εκεί και άρχισα να προσπαθώ να του δώσω οξυγόνο», ανέφερε ο πατέρας του…