Παπαχριστόπουλος: Ποιός Μαυρίκος; Σύμφωνα με την έκθεση της PWC είναι και ο Τράγκας, ο Θέμος…

«Ποιος Μαυρίκος; Σύμφωνα με την έκθεση της PricewaterhouseCoopers θα δείτε και άλλα ονόματα», σημείωσε, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος αναφερόμενος στην έκθεση της PricewaterhouseCoopers που αποκάλυψε το HOT DOC στο τεύχος 96

56fe4a041dc524286c8b4dda

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στο “Κόκκινο” με αφορμή την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής σχετικά με χρηματοδότηση κομμάτων και ιδιοκτητών ΜΜΕ αναφέρθηκε στο πάρτυ εκατομμυρίων που γινόταν σε βάρος του ελληνικού λαού.

«θα δείτε τον Τράγκα να είναι και σ’ αυτή την λίστα με 2 εκατομμύρια, τον Θέμο Αναστασιάδη με 3 εκατομμύρια, τον ΣΚΑΪ με 15 εκατομμύρια, τον Κυριακού με 123 εκατομμύρια» τόνισε χαρακτηριστικά. «Μιλάμε για απίστευτο πάρτι, δηλαδή πώς έφτασε η χώρα εδώ που έφτασε» διερωτήθηκε.

Τι λέει η έκθεση της PricewaterhouseCoopers

Να σημειώσουμε πως η έκθεση της PricewaterhouseCoopers που δημοσίευσε το HOT DOC αναφέρεται στα δάνεια της τράπεζας του Βγενόπουλου, «καίγοντάς» τον. Όπως προκύπτει από την ανάλυση της τα περισσότερα δάνεια της Λαϊκής Τραπεζας ήταν ακάλυπτα, δημιουργώντας ζημία που στο χειρότερο σενάριο φτάνει τα 15 δισ. ευρώ. Η έκθεση ουδέποτε αξιοποιήθηκε από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές, παρόλο που καταδεικνύει τη ζημιά που προκάλεσαν τόσο στην Τράπεζα όσο και στην κυπριακή οικονομία τα μη εξασφαλισμένα δάνεια που έδινε η Λαϊκή επί ημερών Βγενόπουλου.

Που πήγαν τα λεφτά

«Ο φίλος του φίλου δάνειζε χωρίς φειδώ», σχολίασε ο κ. Παπαχριστόπουλος «πέντε τραπεζίτες είναι υπόδικοι. Είτε μιλάμε για την Proton Bank, Λαυρεντιάδη, είτε για την ΑΣΠΙΣ του Ψωμιάδη, ή για το Ταχυδρομικο Ταμιευτήριο Ελλάδας. Και αυτά είναι που γνωρίζουμε, γιατί είναι και το πάρτι της Αγροτικής, που 1300 ονόματα διέθεσαν πάνω από πέντε δισεκατομμύρια».

Επιπλέον ο κ. Παπαχριστόπουλος αναφέρθηκε και στο σύστημα της «μιντιακής ολιγαρχίας», όπως κατονόμασε. «Πολλοί από την μιντιακή ολιγαρχία νομίζουν ότι είναι ακόμη παντοδύναμοι».

«Ποιος Μαυρίκος; Σύμφωνα με την έκθεση της PricewaterhouseCoopers θα δείτε και άλλα ονόματα», σημείωσε, «θα δείτε τον Τράγκα να είναι και σ’ αυτή την λίστα με 2 εκατομμύρια, τον Θέμο Αναστασιάδη με 3 εκατομμύρια, τον ΣΚΑΪ με 15 εκατομμύρια, τον Κυριακού με 123 εκατομμύρια». «Μιλάμε για απίστευτο πάρτι, δηλαδή πώς έφτασε η χώρα εδώ που έφτασε», διερωτήθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

«Εμείς την ανεργία την βρήκαμε, το ένα εκατομμύριο κάτω από το όριο της φτώχειας, τους ανασφάλιστους, τους νέους που φεύγουν από την χώρα τα βρήκαμε. Και κάνουν σαν μωρές παρθένες, προσπαθώντας να τα ρίξουν όλα στην κυβέρνηση για τον τελευταίο χρόνο διακυβέρνησης. Παραδέχομαι ότι κάναμε λάθη επιλογές, είμαστε άπειροι. Αλλά προκαλώ, εμείς δεν βάλαμε το χέρι στο μέλι», είπε.

Αναφορά και σε Τσατάνη και Παπαγγελόπουλο

«Διατεταγμένη υπηρεσία εκτελούσε η κ. Τσατάνη, που τώρα κατηγορεί τον κ. Παπαγελλόπουλο», τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος. «Δεν μπορεί η Κυπριακή βουλή και οι δικαστικές αρχές της χώρας να δίνουν αγώνα να φέρουν στην δικαιοσύνη τον κ. Βγενόπουλο και μέρος της δικαστικής εξουσίας (της Ελλάδας) να φέρνει εμπόδια». «Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι αδέκαστος και το έχει αποδείξει με το έργο του όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε

Ο ρόλος της Τσατάνη

Να υπενθυμίσουμε επίσης πως στο ίδιο τεύχος του HOT DOC αποκαλύπτεται ο ρόλος της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, εντοπίζεται να έχει πολλά «μαύρα» σημεία σε ό,τι αφορά τον χειρισμό της στην δικογραφία για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο. Η Τσατάνη εμφανίζεται να περαιώνει και να αρχειοθετεί μέσα σε μόλις τρεις μήνες μια υπόθεση που παράτυπα πήρε στα χέρια της και αφορά στον Βγενόπουλο, χωρίς να έχει γνώσεις , ούτε αρμοδιότητα, βγάζοντας τον επιχειρηματία και τους συνεργάτες του «αθώους». Στο τεύχος ξεδιπλώνεται η παρασκηνιακή διαδικασία κατά την οποία η εισαγγελέας Τσατάνη, ως αναρμόδια, χειρίζεται και κλείνει προς όφελος του Βγενόπουλου τις υποθέσεις του.

Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και στο τέλος έφαγε και ξύλο από τους θεατές (video)

ΜΜΑ

Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και στο τέλος έφαγε και ξύλο από τους θεατές (video)

Η γυναίκα εμφανίστηκε αιφνιδιασμένη από τη συμπεριφορά που είχε ο αθλητής και τον πλησίασε για…

Iταλία: Ερευνητές βρήκαν το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα – «Αναγνώσθηκαν» πάπυροι από βιονικό μάτι

mike gorrell 61cMb0WQAMA unsplash

Iταλία: Ερευνητές βρήκαν το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα – «Αναγνώσθηκαν» πάπυροι από βιονικό μάτι

Το βιονικό μάτι εντόπισε χίλιες νέες λέξεις, σε σύγκριση με την προηγούμενη, η οποία είχε…

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά Βελόπουλου – «Έλα να μου τα πεις από κοντά για την κολονοσκόπηση» (video)

Λιάγκας 1

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά Βελόπουλου – «Έλα να μου τα πεις από κοντά για την κολονοσκόπηση» (video)

«Δεν μπορείς να αποκαλείς έναν πατέρα δύο παιδιών ότι είναι η Αλίκη στο Ναυτικό, επειδή…

Χριστοφιλοπούλου: Δεν είναι αυτό που νομίζετε… για Μπελέρη – «Τα ακούω βερεσέ όσα λένε» (video)

Χριστοφιλοπούλου 1

Χριστοφιλοπούλου: Δεν είναι αυτό που νομίζετε… για Μπελέρη – «Τα ακούω βερεσέ όσα λένε» (video)

Η Χριστοφιλοπούλου αφού πρώτα «κάρφωσε» τον Μητσοτάκη, τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα για τον…