Newsroom

Newsroom

Πάπας: Χωρίς συμφιλίωση θα αποτύχει η ειρήνη στην Κολομβία

Ο πάπας Φραγκίσκος προειδοποιεί ότι «κάθε προσπάθεια για ειρήνη στην Κολομβία είναι καταδικασμένη να αποτύχει χωρίς μια ειλικρινή δέσμευση για συμφιλίωση».

59b2e1ea1dc524de0a8b45df

Την τρίτη ημέρα της επίσκεψής του στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ο πάπας προσπαθεί να κλείσει το κεφάλαιο του αιματηρού εμφυλίου πολέμου.

Μιλώντας κατά τη λειτουργία που τέλεσε στο Βιγιαβισένσιο -όπου συναντήθηκε με ιθαγενείς και θύματα του πολέμου- ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είπε πως η συμφιλίωση εδραιώνεται με τη συμβολή όλων και «επιτρέπει να οικοδομήσουμε το μέλλον και να ανθίσει η ελπίδα».

Όπως συμπλήρωσε ο Αργεντινός ποντίφικας, «όταν τα θύματα ξεπερνούν την κατανοητή τάση για εκδίκηση, γίνονται οι πιο αξιόπιστοι πρωταγωνιστές της διαδικασίας οικοδόμησης της ειρήνης».

Ωστόσο, ο πάπας υπογράμμισε ότι «η συμφιλίωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συμβιβαστούμε με καταστάσεις αδικίας».

Η κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος υπέγραψε τον περασμένο Νοέμβριο ειρηνευτική συμφωνία με τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), τη μεγαλύτερη αντάρτικη οργάνωση, η οποία την περασμένη εβδομάδα μετεξελίχθηκε σε νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον πάπα ο ηγέτης των FARC Ροντρίγκο Λοντόνιο ή «Τιμοσένκο» του ζήτησε «να τον συγχωρέσει για κάθε δάκρυ ή πόνο που προκάλεσε στον λαό της Κολομβίας».

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…