Πάπας και Πατριάρχης μαζί στη Λέσβο για τους πρόσφυγες

Μια ιστορική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα από τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

5703c3f61dc524311f8b4838

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας για το προσφυγικό και έπειτα από πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποδέχτηκαν την πρόσκληση και θα επισκεφθούν από κοινού το νησί της Λέσβου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία επίσκεψη Πάπα στην Ελλάδα έγινε το 2000 επί αρχιεπισκοπίας Μακαριστού Χριστοδούλου και Ιωάννη Παύλου Β’.

Συνάντηση με Αλέξη Τσίπρα

Πρόκειται για μια επίσκεψη 3-4 ωρών στο νησί.

Πάπας και Πατριάρχης θα επισκεφτούν το hot spot του νησιού, θα γευματίσουν με πρόσφυγες και θα αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της προσφυγικής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάπας θα συναντηθεί και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας

Η επιθυμία του πάπα Φραγκίσκου να επισκεφθεί την πατρίδα μας, εκφράστηκε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με σκοπό να συμβάλλει στην ευαισθητοποίησή της παγκόσμιας κοινότητας για την άμεση παύση των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, που πλήττουν σφόδρα τις χριστιανικές κοινότητες, αλλά και στην ανάδειξη του Προσφυγικού.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, «ενημερώθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για τα κάτωθι:

Ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμεί, όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, «την ανάδειξη του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκληθεί από τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρεται ότι «η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απεδέχθη την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του Αιγαίου, εφόσον πρόκειται για μία ολιγόωρη, εκτός πρωτοκόλλου και καθαρά ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη. Ιδιαίτερα τούτη τη χρονική στιγμή που η πατρίδα μας, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σηκώνει επιπρόσθετα στους ώμους της το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών. Μιας Ελλάδας που κλήθηκε να αποδείξει, ακόμη και μόνη, πως η Ευρώπη των αρχών και αξιών ακόμη υπάρχει.

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…