Πάπας για Παπούλια: "Σοφός άνθρωπος ο Πρόεδρος σας"

Σαράντα λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό. Σημειώνεται ότι η…

pap pap

Σαράντα λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό. Σημειώνεται ότι η συνηθισμένη διάρκεια των συνομιλιών του ποντίφικα με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, δεν ξεπερνά συνήθως το ένα τέταρτο της ώρας. «Συγχαρητήρια για τον Πρόεδρό σας. Είναι ένας σοφός άνθρωπος» τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων προς τον ποντίφικα αν θα επισκεφθεί την Ελλάδα, ο ίδιος απάντησε ότι είναι κάτι που θα του άρεσε πολύ, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του απηύθυνε σχετική πρόσκληση. Ο Κάρολος Παπούλιας δώρισε στον Ποντίφικα ένα βιβλίο για τη «λάμψη της ορθοδοξίας», ενώ ο Φραγκίσκος θέλησε να δωρίσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα μικρό χάλκινο ανάγλυφο «άγγελο της ειρήνης που νικά το κακό» και ένα βιβλίο με αποστολικές του ομιλίες.

Στη συνέχεια, ο κ.Παπούλιας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Βατικανού, καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν. Κατά την αναχώρησή του από το Βατικανό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα και εγκάρδια συνάντηση με τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας. Συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και θέματα τα οποία άπτονται της περιοχής μας και της περιφέρειας. Είναι ένας πεφωτισμένος προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας με εξαιρετική κοινωνική ευαισθησία, την οποία και εκφράζει στους λόγους του και νομίζω ότι είναι ένας Πάπας της ειρήνης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη δήλωση του Πάπα ότι «ο Έλληνας Πρόεδρος είναι ένας σοφός άνδρας» και για το «θερμό» κλίμα της όλης συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Ακριβώς, το κλίμα ήταν πάρα πολύ εγκάρδιο, με αναφορές στα παιδικά του χρόνια που, 13 χρονών, στην Αργεντινή, δούλευε για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του. Και  η παρατήρησή μου είναι ότι ένας νέος, ένα παιδί, που περνάει αυτές τις δυσκολίες, γίνεται εξαιρετικά ευαίσθητο στα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…