Newsroom

Newsroom

Παπανδρέου: προοδευτικές δημοκρατικές αλλαγές, με σταθερότητα, με δημοκρατικότητα, όχι με βία

«Εμείς μιλήσαμε με πράξεις. Μέσα σε δύο χρόνια, κάναμε ό,τι δεν έγινε επί δεκαετίες. Δώσαμε μάχες, χάσαμε αρκετές, αλλά το…

«Εμείς μιλήσαμε με πράξεις. Μέσα σε δύο χρόνια, κάναμε ό,τι δεν έγινε επί δεκαετίες. Δώσαμε μάχες, χάσαμε αρκετές, αλλά το παλέψαμε», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος το Σάββατο 10 Μαρτίου.

«Και σήμερα», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «ο μεγαλύτερος εχθρός της πατρίδας μας και, επομένως, του Κινήματός μας, είναι ο φόβος και η ανασφάλεια, η έλλειψη εμπιστοσύνης στη δική μας χώρα. Και ήταν πολλοί αυτοί που καλλιεργούσαν και καλλιεργούν ακόμα αυτό το φόβο».

«Επί δύο χρόνια», επεσήμανε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, «η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πολιτεύτηκε απέναντι σε μυριάδες κήρυκες της καταστροφής, της ήττας, της παραίτησης, και εκτός και εντός Ελλάδας, και με δεξιό και με αριστερό πρόσημο. Απέναντι σ’ αυτούς που εύχονται η πατρίδα να αποτύχει, μόνο και μόνο για να δικαιωθούν, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους ή την κερδοσκοπία τους, που λένε μέσα και έξω από τη χώρα ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Ελπίδα υπάρχει. Είναι οι δυνατότητες αυτού του τόπου – και αυτό είναι πάντα το ¨πιστεύω¨ του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, από την ίδρυσή του, το 1974 – είναι οι άνθρωποί του, είναι ο φυσικός του πλούτος, είναι η ιστορική κληρονομιά αιώνων, που ποτίζει κάθε σπιθαμή της επικράτειάς του».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η δημοκρατική παράταξη, με όπλο τη διαχρονική της πίστη σ’ αυτές τις δυνατότητες, οφείλει ως Κίνημα να κάνει το παν για να ανορθώσει το φρόνημα των πολιτών απέναντι στους κήρυκες της μιζέριας, του κυνισμού και της μοιρολατρίας.

Και προσέθεσε: «αυτό πετύχαμε και αυτές τις τελευταίες ημέρες, κάνοντας ένα βήμα μεγαλύτερης ασφάλειας, μεγαλύτερης σιγουριάς, για να σπάσουμε το φαύλο κύκλο του φόβου ότι θα αποτύχουμε, τις ¨Κασσάνδρες¨ που λένε ότι θα χρεοκοπήσουμε, που λειτουργούν παραλυτικά σε όλο το φάσμα της κοινωνίας. Και μπορούμε, το αποδείξαμε».

«Αύριο», είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, «θα ζητήσουμε ως ΠΑΣΟΚ και πάλι την ψήφο του Ελληνικού λαού. Και θέλω να ξέρουν, ότι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, θα δυναμώσει μια θαρραλέα φωνή δικαιοσύνης, με πολιτική βούληση για ριζοσπαστικές αλλαγές, για προοδευτικές δημοκρατικές αλλαγές, που όμως γίνονται με σταθερότητα, με δημοκρατικότητα, όχι με βία. Με ισχυρή πολιτική βούληση για μια Ελλάδα της ανάπτυξης, ενός νέου, ποιοτικού μοντέλου ανάπτυξης». Και υπογράμμισε: «όσο πιο ισχυρή η φωνή του ΠΑΣΟΚ, τόσο μεγαλύτερη η εγγύηση για το δημοκρατικό και προοδευτικό μέλλον της χώρας».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…