Παπανδρέου: "Η ανθρωπότητα οφείλει να πάρει μια ξεκάθαρη θέση ενάντια στον ISIS"

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αναλάβει συντονισμένες δράσεις για να αποτραπεί μία ανθρωπιστική τραγωδία στην πόλη Κομπάνι της Συρίας, που…

papandreou 0

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αναλάβει συντονισμένες δράσεις για να αποτραπεί μία ανθρωπιστική τραγωδία στην πόλη Κομπάνι της Συρίας, που βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία και απειλείται με κατάληψη από το Ισλαμικό κράτος, απευθύνει ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει:

«Στη δήλωση που υιοθέτησε το Προεδρείο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στις 25 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, σχετικά με τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία, υπογραμμίσαμε ότι, η ανθρωπότητα οφείλει να πάρει μια ξεκάθαρη θέση ενάντια στις απολυταρχικές ιδεολογίες που έχουν στόχο να νομιμοποιήσουν απάνθρωπες πράξεις βίας, όπως αυτές του ISIS.

Υποστηρίξαμε επίσης, την ανάγκη ανάληψης δράσης υπέρ των θεμελιωδών αξιών και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που απειλούνται από τη βία και την τρομοκρατία που ασκεί το ISIS.

Άμεσα, είναι ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να προστατευθούν αποτελεσματικά οι αθώοι πολίτες στη Συρία και το Ιράκ και παράλληλα να ενθαρρυνθούν πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ενδυναμώσουν τη σταθερότητα σε περιφερειακό επίπεδο. Τα σύνορα πρέπει να διευκολύνουν τη διέλευση όσων κινδυνεύουν και να περιορίζουν την

διέλευση των εξτρεμιστών. Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, είναι ζωτικής σημασίας θέμα και η αποστολή στοχευμένης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες.

Μεσοπρόθεσμα, είναι απαραίτητο οι μετριοπαθείς δυνάμεις της ευρύτερης περιοχής να προωθήσουν μεγάλης κλίμακας αναπτυξιακά προγράμματα. Η ενίσχυση της ισότητας ευκαιριών στην παιδεία και την απασχόληση, είναι ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπισθούν τα αιτία που επιτρέπουν την εξάπλωση των φονταμενταλιστικών ιδεολογιών».

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων