Newsroom

Newsroom

Παπανδρέου: "Το 2ο μνημόνιο είναι μονόδρομος"

Τις δραματικές συνέπειες που θα έχει η χρεοκοπία τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος, «Δίνουμε…

Τις δραματικές συνέπειες που θα έχει η χρεοκοπία τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος, «Δίνουμε μάχη να σώσουμε την Ελλάδα, τον πολίτη και τα κοινωνικά του δικαιώματα από την πλήρη εξαφάνιση. Πολεμήσαμε ολομόναχοι δύο χρόνια» είπε.

Αφήνοντας αιχμές για ΝΔ και ΛΑΟΣ, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι «στο πρώτο Μνημόνιο ήμασταν μόνοι, και οι περισσότεροι από τα άλλα κόμματα μας κατήγγειλαν και μας έβριζαν, και τώρα συμφωνούν στο δεύτερο Μνημόνιο και υιοθετούν το πρώτο. Τώρα είναι η ώρα της υπευθυνότητας απέναντι στην πατρίδα». Όπως τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου «Η συνταγή του πρώτου και του δεύτερου Μνημονίου δεν είναι θέμα σωστού ή λάθους, αλλά θέμα ότι είναι ο μοναδικός δρόμος».

«Έχουν δίκιο όσοι λένε να φύγουμε από τις εξαρτήσεις της Ευρώπης. Όσοι θίγονται από τις ύβρεις στον διεθνή Τύπο έχουν δίκιο. Να πάρουμε τα όπλα ενάντια στους βαρβάρους, αλλά ποιος ο πραγματικός εχθρός; Η εξάρτηση αφορά εμάς, τη χώρα μας. Ο αδύναμος κρίκος ήταν στον κόρφο μας, το δικό μας σύστημα» επεσήμανε. «Δεν αρκεί καμία συνάντηση σε πλατεία για να φύγουμε από αυτή την εξάρτηση» ανέφερε.«Ούτε η Αφρική και η Λατινική Αμερική δεν είχαν τέτοια μεταχείριση που έχουμε εμείς. Να ξοδεύετε όσα βγάζετε μας λένε οι εταίροι» δήλωσε. Αναλαμβάνω την ευθύνη για πολλές καθυστερήσεις και υστερήσεις, αλλά η μάχη πρέπει να κερδηθεί, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου. «Αναλαμβάνω την ευθύνη που δεν πρόλαβα μέσα σε δύο χρόνια να διορθώσω προβλήματα δεκαετιών» είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει αν εξασφαλίσουμε το κούρεμα για το παρόν και το μέλλον της χώρας» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Πρέπει να αντέξουμε, να σφίξουμε για μια ακόμα φορά τα δόντια κι αυτό ειναι το πατριωτικό μας καθήκον. Δεν ξέρουν τι λένε όσοι υποστηρίζουν χρεοκοπία» ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «εμείς προλάβαμε να μην υπάρξουν τα πολλά θύματα βάζοντας πλάτη στη χώραΔεν δικαιούμαστε τώρα να κάνουμε πίσω, όσο κι αν μας πονάει. Οι επιλογές μας είναι δύο: η επιλογή της συμφωνίας με τους εταίρους ή η επιλογή της χρεοκοπίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης».

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε σε δραματικούς τόνους: Ας πούμε ειλικρινά στους Έλληνες τι εστί χρεοκοπία. Ο πρωθυπουργός το έθεσε με σαφή τρόπο στο υπουργικό συμβούλιο. Χωρίς χρηματοδότηση θα δούμε αδυναμία πλήρη να πληρώσει το κράτος μισθούς και συντάξεις».

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…