Παπανάτσιου: Πολλά λόγια, κανένα σχέδιο από την κυβέρνηση

«Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από μία δημόσια παρέμβαση, ευρείας κλίμακας, με ορίζοντα εξαμήνου»

papanatsiou

«Άλλο ένα απόγευμα που οι Υπουργοί της Κυβέρνησης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου παίρνοντας την σκυτάλη από την ενημέρωση του Πρωθυπουργού στη Βουλή», σημειώνει η αναπληρώτρια τομεάρχης οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου,  σχετικά με τις χτεσινές ανακοινώσεις της ΝΔ και συμπληρώνει:

«Κατά τη χτεσινή μέρα λοιπόν, τόσο στη Βουλή, όσο και στη κοινή συνέντευξη τύπου των Υπουργών δεν ακούσαμε κάτι καινούριο. Αντίθετα η Κυβέρνηση επέλεξε και πάλι την τακτική του βλέποντας και κάνοντας. Κανένα σχέδιο δεν αναπτύχθηκε και κανένα συνολικό πλάνο για την οικονομία και την κοινωνία.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι προβλέπει ύφεση, αλλά δεν ανέφερε κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Αυτό από μόνο του είναι ανησυχητικό, καθώς ή το σχέδιο δεν υπάρχει ή υπάρχει και δεν είναι εύκολο, δεν είναι εύκολα ανακοινώσιμο.

Η συνέχιση των αναστολών και των παρατάσεων δεν αποτελούν σχέδιο, δεν αποτελούν ούτε δίχτυ ασφαλείας. Όσο καθυστερεί η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε στοχευμένες εγγυοδοτήσεις και ενισχύσεις ρευστότητας, τόσο θα πολλαπλασιάζεται στο μέλλον το εύρος των παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν ώστε να αντιμετωπιστεί η ύφεση.

Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από μία δημόσια παρέμβαση, ευρείας κλίμακας, με ορίζοντα εξαμήνου. Όπως έχουμε περιγράψει και στο πρόγραμμα μας, μέρος αυτών πρέπει να αφορούν δημοσιονομικά μέτρα στήριξης (για την ενίσχυση της υγείας και μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των πολιτών), αλλά και αναγκαίες ενέσεις ρευστότητας, όπως οι εγγυήσεις δανείων.

Δεν μπορεί το σχέδιο αντιμετώπισης και εξόδου από την κρίση (και της επερχόμενης ύφεσης) να είναι ίδιο με το σχέδιο διαχείρισής της».

Eπεισόδια σημειώθηκαν έξω απο το ΟΑΚΑ, πριν την έναρξη του 5ου τελικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό

Astynomia OAKA 2024

Eπεισόδια σημειώθηκαν έξω απο το ΟΑΚΑ, πριν την έναρξη του 5ου τελικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό

Μετά από μάχες οπαδών με την αστυνομία